Головна Новини Суспільство мистецтво і культура Робот Софія створила автопортрет: його продали на аукціоні за 688 тисяч доларів
commentss НОВИНИ Всі новини

Робот Софія створила автопортрет: його продали на аукціоні за 688 тисяч доларів

Автопортрет робота - це не просто картина, а відеоролик на 12 секунд

25 березня 2021, 18:42
Поділіться публікацією:

Людиноподібний робот Софія створила автопортрет під назвою Sophia Instantiation.

Робот Софія створила автопортрет: його продали на аукціоні за 688 тисяч доларів

Робот Софія створила автопортрет - фото з відкритих джерел

Його продали на аукціоні у вигляді невзаємозамінних токенів за 688 тисяч доларів. Про це йдеться в її Тwitter-акаунті 25 березня.

Повідомляється, що картина створена за підтримки художника і партнера блокчейн-інвестицій Eterna Capital Андреа Боначето. Саме він почав цей процес, створивши яскравий і барвистий портрет робота. Для того, щоб Софія змогла намалювати свою інтерпретацію, портрет був оброблений її нейронними мережами.

Робот Софія створила автопортрет: його продали на аукціоні за 688 тисяч доларів - фото 2

Зазначимо, що це не просто картина. Це — відеоролик тривалістю в 12 секунд, у якому демонструється перетворення портрета Боначето в малюнок Софії. Сам лот складався не лише з кліпу, а й із портрета робота.

Його купив криптохудожник 888, зазначивши, що після покупки відчув мурашки по шкірі. Особа покупця картини поки не розголошується.

Крім автопортрета, представленого в одному екземплярі, на аукціоні були й інші роботи Софії із 30 копіями. Це портрети її творців Девіда Хенсона і Бена Гертцеля. Їхня вартість коливалася від 2,5 до 3 тисяч доларів. Загалом за свої твори Софія "заробила" мільйон доларів.

Нагадаємо, що раніше художник Майк Вінкельманн, який відомий під ніком Beeple, продав свою картину "Everydays: The First 5000 Days" аукціонному будинку Christie'sа за 69,3 мільйона доларів у вигляді невзаємозамінних токенів.

На аукціон виставили JPG-файл — колаж з усіх зображень, які художник щодня публікував в інтернеті протягом 5 тисяч днів, починаючи із 2007 року. Аукціон тривав два тижні. Торги почалися зі стартової ціни у 100 доларів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини