Головна Новини Суспільство мистецтво і культура Проти цензури: в Берліні на виставці показали обличчя чотирьох тисяч французьких поліцейських
commentss НОВИНИ Всі новини

Проти цензури: в Берліні на виставці показали обличчя чотирьох тисяч французьких поліцейських

Італійський художник протестує проти технологій розпізнавання осіб і розкрив обличчя тисяч поліцейських Франції

8 грудня 2020, 14:40
Поділіться публікацією:

Незвичайну інсталяцію, на якій відображені особи чотирьох тисяч поліцейських з Франції представив на виставці в Берліні активист Паоло Чіріо. Скандальний проект раніше був заборонений владою Франції та його не стали показувати на виставці у французькій столиці. За заборону виступив міністр внутрішніх справ Жеральд Дарманен. Політик зажадав виключити італійського художника та активіста з числа учасників, і не публікувати фото онлайн, пригрозивши арештом.

Проти цензури: в Берліні на виставці показали обличчя чотирьох тисяч французьких поліцейських

Активіст розкрив для публіки тисячі облич силовиків

Італійський активіст і художник Паоло Чіріо виступає проти технології розпізнавання осіб, яка активно використовується європейськими правоохоронцями. Своєю роботою він хотів показати, що подібні технології порушують права людини і в небезпеці опиняються не тільки громадяни, але і співробітники силових відомств.

Використовуючи той же метод розпізнавання, Чіріо "вирізав" особи співробітників правоохоронних органів Франції з тисячі знімків недавніх протестів — фотографії він знайшов онлайн або запросив у журналістів.

"Я хотів нагадати про небезпеку технології для всіх, в тому числі для офіцерів поліції", — каже автор.

Крім гучного фотоколлажа, Чіріо опублікував петицію з вимогою заборонити застосування цифрових технологій за допомогою яких можна визначити особистість.

"Ми вимагаємо, щоб члени Європейського парламенту та Єврокомісії поставилися серйозно до цієї неймовірної загрози правам людини і нашого громадянського суспільства і вжили заходів для негайної заборони технології", — сказано в документі.

Проект розкритикували багато правозахисних організацій, в тому числі Amnesty International і Human Rights League.

Як повідомляв портал "Коментарі", галерея Annkya Kultys в Східному Лондоні — перша комерційна художня галерея, що представляє художника-робота. Ai-Da, перший у світі художник-робот з ультрареалістичним штучним інтелектом, відкрив свою першу персональну виставку в Лондоні в галереї Annka Kultys.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини