Головна Новини Суспільство мистецтво і культура Привіт з минулого: у Франції знайшли вікову капсулу з запискою
commentss НОВИНИ Всі новини

Привіт з минулого: у Франції знайшли вікову капсулу з запискою

Записку знайшли в капсулі для голубиної пошти

10 листопада 2020, 14:35
Поділіться публікацією:

Засоби зв'язку за часів Першої світової війни не вирізнялися ні складністю, ні особливою надійністю. Для повідомлень часто використовували голубів. Записки укладали в капсули та голубина пошта частенько доставляла їх адресату в термін. Але не завжди. Мабуть, такий випадок стався з капсулою, яку знайшли поблизу Ельзасу. Знайденої запискою вже зацікавилися історики.

Привіт з минулого: у Франції знайшли вікову капсулу з запискою

Так, згідно з однією з версій, невідомий прусський піхотинець з Інгерсгайма відправив його допомогою голубиної пошти, але птах, очевидно, так і не дісталася до вищого офіцера. Знахідку французької пари назвали дуже цінною і рідкісною. Для розшифровки куратор музею в Орбеї заручився допомогою одного товариша з Німеччини, і тепер крихітний клаптик паперу стане частиною постійної експозиції.

Як повідомляв портал "Коментарі", захоплення антикваріатом і винтажем — тенденція модна, і з кожним роком вона набирає обертів. Зацікавленість ринком старовини як способом множення прибутку "прокинулася" на початку нульових. Ті, хто хотів вкласти свої фінанси в щось перспективне і прибуткове, стали замислюватися про інвестиції в антикваріат як про рівнозначну альтернативу класичному вкладенню в акції. Як показує практика, багато хто не прогадав. Це виявилося цілком рентабельною справою. Про те, як зробити захоплення антикваріатом вигідним, можна прочитати тут.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/ofigenno/5468
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини