Головна Новини Суспільство мистецтво і культура Попри пандемію киянам обіцяють влаштувати новорічні святкування
commentss НОВИНИ Всі новини

Попри пандемію киянам обіцяють влаштувати новорічні святкування

Незважаючи на пандемію COVID-19 Київ планує святкування Дня Святого Миколая, Нового року й Різдва на Софіївській і Контрактовій площі

22 жовтня 2020, 20:25
Поділіться публікацією:

Цьогоріч слід очікувати 30-метрову штучну ялинку, а усі приготування вартуватимуть 30 мільйонів гривень, повідомляє suspilne.media.

Попри пандемію киянам обіцяють влаштувати новорічні святкування

Фото: tsn.ua

"Дивлячись на ситуацію з COVID-19, ми будемо вже регулювати й насичення самої ярмарки, яка буде. Є кілька планів на випадок, якщо буде перший рівень небезпеки, другий і третій, і для кожного рівня буде відповідна відповідь, і це буде регламентуватися постановою Кабінету міністрів: що можна буде робити, а що не можна", — повідомив керівник проєкту "Folk Ukraine" Ігор Добруцький, який опікується проведенням  новорічних свят у столиці.

За словами організатора, про кількість людей, які одночасно перебуватимуть на площі стане відомо під час відкриття новорічних локацій. При цьому організатори додають, що питання з чи змушувати відвідувачів одягати медичні маски на разі залишається на розгляді. При цьому пан Добруцький припустив, що, у випадку обмежень продукти харчування та напої будуть безконтактно продаватися, але смаколики планують продавати.  

З його слів певні норми вже виписані, а на період відкриття ярмарки отримають нормативні документи з інструкцією  до святкування. Монтаж головної ялинки країни цьогоріч планують вже на 25 листопада та не буде вищою ніж 31 метр.

За словами організатора, з міського бюджету вже протягом шести років виділяють максимальну суму на святкування у 200 тисяч гривень, яких "якраз вистачає на часткове прибирання снігу". В цьому році обіцяють знайти кошти шляхом залучення партнерів та спонсорів. В планах зібрати близько 30 мільйонів гривень, але точна сума невідома. Добруцький зазначив, що планується установити більше тематичних зон для фото, гірлянд, електрики, засобів очищення снігу та установка вбиралень.

Нагадаємо, видання "Коментарі" повідомляло, коли ж Верховна Рада прийме державний бюджет на 2021 рік



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини