Головна Новини Суспільство мистецтво і культура Перша збірка п'єс Шекспіра пішла з молотка за рекордну суму
commentss НОВИНИ Всі новини

Перша збірка п'єс Шекспіра пішла з молотка за рекордну суму

Книгу продали на аукціоні Christie's

15 жовтня 2020, 01:50
Поділіться публікацією:

Рідкісна книга 1623 року, в якій вперше були зібрані п'єси Вільяма Шекспіра, продана на аукціоні Christie's в Нью-Йорку за рекордні 9,97 млн дол. Про це пише Reuters.

Перша збірка п'єс Шекспіра пішла з молотка за рекордну суму

Перший фоліант з 36 п'єсами Шекспіра — один з шести відомих повних примірників, що знаходяться в приватних руках. Його купив американський приватний колекціонер Стефаном Левентайлом, який також є засновником магазину рідкісних книг і фотографій XIX століття на східному узбережжі США.

Ціна збірки п'єс Шекспіра також встановила новий світовий аукціонний рекорд для будь-якого друкованого твору літератури та побила попередній максимум в розмірі 6,16 млн дол. За перший фоліант Шекспіра, який продали у 2001 році.

Збірник "Комедії, історії та трагедії" був складений друзями англійського драматурга через сім років після його смерті. Він містить 18 п'єс, які ніколи не публікувалися раніше і могли бути втрачені, в тому числі "Макбет" і "Юлій Цезар".

Раніше "Коментарі" писали, що колекція віскі Pat's, яка налічує понад 9000 пляшок і 2000 мініатюр, є найбільшою приватною колекцією віскі, колись виставленою на аукціон.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини