Головна Новини Суспільство мистецтво і культура П'ять несподівано важливих прикмет на Старий Новий рік
commentss НОВИНИ Всі новини

П'ять несподівано важливих прикмет на Старий Новий рік

Традиції святкування Старого Нового року склалися ще давно

11 січня 2021, 14:25
Поділіться публікацією:

В Україні з 13 на 14 січня відзначають Старий Новий рік (за "старим стилем") і хоч він проходить більш скромно, це свято встигло обрости народними традиціями та прикметами, яких варто дотримуватися. Що важливо знати?

П'ять несподівано важливих прикмет на Старий Новий рік

важливі прикмети на Старий Новий рік / фото: pixabay

На Старий Новий рік не можна проганяти щедрувальників. У народі вірили, що вони приносили в дім благословення і те, що вони бажали господарям, має здійснитися. Як правило, щедрувальникам в знак подяки давали солодощі та їжу, а ось гроші ні, щоб не втратити фінансового добробуту.

Крім того, в це свято не можна в розмовах згадувати число 13, щоб відлякати від себе невдачі та не накликати нечисті сили.

З особливою обережністю на Старий Новий рік потрібно ставитися до грошей: постарайтеся нікому не давати кошти в борг, та й самому не просити, інакше вас весь рік будуть супроводжувати фінансові невдачі.

Не можна напередодні Старого Нового року та під час свята виносити сміття — вважається, що таким чином ви власноруч "викидаєте" щастя з дому.

Крім того, згідно з народним повір'ям, у це свято можна було дізнатися про найближчу погоду. Наприклад, якщо на Старий Новий рік вітер дме з півдня, літо може бути жарким і посушливим. Якщо ж небо цієї ночі буде зоряним, значить, можна очікувати багатий урожай ягід; а якщо буде іній — це віщує хороший врожай меду.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що наше життя супроводжує безліч звичайних речей, на які ми не звертаємо уваги. Але наші предки вірили в певні знаки, які могли попередити про якусь невдачу або, навпаки, про гарну новину. Про які народні прикмети варто знати?



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини