Головна Новини Суспільство мистецтво і культура П'ємо коньяк правильно: поради від знавців
commentss НОВИНИ Всі новини

П'ємо коньяк правильно: поради від знавців

Коньяк - один з найпоширеніших напоїв, проте пити його потрібно правильно

26 грудня 2020, 21:09 comments1542
Поділіться публікацією:

Напередодні новорічних свят все більш актуальною стає тема вживання алкогольних напоїв. Про те, як не зганьбитися і не отримати погані відчуття від напоїв, які вважаються "благородними", розповіли експерти.

П'ємо коньяк правильно: поради від знавців

Розлити коньяк в келихи - теж мистецтво

Так, серед рад, які допоможуть вам отримати максимальне задоволення від цього прекрасного напою (коньяку — як окремого випадку бренді — тобто настояного в дубових ємностях виноградного дистиляту) рекомендують використовувати спеціальний келих, призначений виключно для коньяку — його ще називають сніфтер. Відрізнити його можна по якоїсь пузатості, тонкому склу та короткій ніжці.

Знавці рекомендують не наливати відразу багато — порція повинна становити не більше 50 грам. Втім, 70 — теж допустимо.

Ніжку келиха і вміст слід підігріти теплом руки — так більше розкриється смак напою. Таким чином, трохи прогрів, вийти відчути ароматні нотки букета, який несе вам коричнева рідина.

Фахівці категорично проти закусок для коньяку — вважається, що з закусками побивається сам сенс коньяку, який полягає в смаку. Втім, сигара допустима і доречна.

Кажуть, що коньяк не п'ють "на бігу" і "на руху" — це напій споглядання, медитації і розслаблення. Відмінно — в хорошу погоду пізно ввечері на вулиці: в саду, на узбережжі в готелі, будинки (в котеджі, на дачі) — біля каміна в прохолодну погоду.

Як повідомляв портал "Коментарі", в сучасному світі є настільки багато різних видів алкогольних напоїв, що ненароком можна сильно помилитися у виборі, що призведе до негативних наслідків вранці. Однак існує серед усього розмаїття напій, від якого у людини точно з'явиться сильне похмілля. Так, сомельє з Великобританії Марко Кастеланеллі заявив, що з просекко варто бути вкрай обережним.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини