Головна Новини Суспільство мистецтво і культура Оскар-2024: рейтинги церемонії злетіли до небес, зібравши майже 20 мільйонів глядачів
commentss НОВИНИ Всі новини

Оскар-2024: рейтинги церемонії злетіли до небес, зібравши майже 20 мільйонів глядачів

Третій рік поспіль кількість глядачів церемонії "Оскар" зростає

12 березня 2024, 15:36
Поділіться публікацією:

96-та церемонія нагородження премії "Оскар", яка відбулася на телеканалі ABC, зібрала перед екранами 19,5 мільйонів глядачів, що є значним зростанням аудиторії у порівнянні з попередніми роками. За даними видання Variety, це третій рік поспіль, коли кількість глядачів цього престижного кіношоу збільшується, що свідчить про відновлення інтересу до церемонії.

Оскар-2024: рейтинги церемонії злетіли до небес, зібравши майже 20 мільйонів глядачів

Скільки людей переглянути церемонію Оскар в 2024 році

Трансляція 2024 року стала найпопулярнішим випуском з 2020 року, коли церемонію переглянули 23,6 мільйона глядачів. На тлі пандемії, трансляція 2021 року зафіксувала рекордно низьку аудиторію — всього 10,4 мільйона глядачів. Однак, вже в 2022 році ситуація почала покращуватися, а кількість глядачів зросла до 16,6 мільйона, та досягла 18,8 мільйона в наступному році.

Однак, попри зростання загальної аудиторії, спостерігається певне зниження інтересу серед дорослих глядачів віком 18–49 років. За інформацією The Hollywood Reporter, приблизно 5,03 мільйона глядачів цієї вікової категорії дивилися церемонію у 2024 році, у порівнянні з 5,32 мільйона глядачів у 2023 році.

Зазначається, що однією з можливих причин зростання аудиторії стало рішення провести трансляцію на годину раніше, ніж зазвичай. Крім того, великий інтерес до церемонії могло викликати і протистояння двох популярних фільмів літа 2023 року — "Барбі" та "Оппенгеймера". Пік глядачів, що сягнув 21,9 мільйона, припав на останні пів години церемонії, коли оголошували переможців у чотирьох головних номінаціях.

У порівнянні з іншими великими нагородними шоу року, "Оскар-2024" продемонстрував значно вищі показники аудиторії. Зокрема, "Ґреммі" зібрало близько 2,4 мільйона глядачів, а "Золотий глобус" — 9,7 мільйона.

За даними Business Standard, найбільшу кількість глядачів премія "Оскар" зібрала у 1998 році, коли 55,2 мільйона людей спостерігали за тріумфом фільму "Титанік". Повернення аудиторії до церемонії "Оскар" у 2024 році свідчить про відновлення зацікавленості публіки в цьому культурному заході, що залишається ключовим моментом у світі кінематографа.

Нагадаємо, що в США завершилась 96-та церемонія "Оскар", яка назвала кращих у сфері кіно за 2023 рік. Найкращим фільмом став "Оппенгаймер", який був номінований одразу у 13 категоріях. Однак є фільми, кіностудії та актори, які мали ще більше номінацій. Портал "Коментарі" підготував добірку рекордсменів в номінаціях на "Оскар".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини