Головна Новини Суспільство мистецтво і культура Опитування на тему: Найбільші стереотипи про Україну та українців
commentss НОВИНИ Всі новини

Опитування на тему: Найбільші стереотипи про Україну та українців

Портал "Коментарі" запустив опитування про найбільші стереотипи про Україну та українців.

18 жовтня 2022, 18:00 comments1376
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Про кожну націю є певні стереотипи, які поширились в культурах інших країн, але більшість таких штампів не збігається з реальними фактами. Портал "Коментарі" склав список стереотипів про Україну і кожен з вас може обрати той, який здається найбільш популярним.

Опитування на тему: Найбільші стереотипи про Україну та українців

Опитування на тему: Найбільші стереотипи про Україну та українців. Фото: comments.ua

Стереотип – це певний образ, шаблон який міцно увійшов в культуру інших країн чи мислення людей. Наприклад, у багатьох може скластись стереотип, що в Лондоні йде постійно дощ. Хоча, насправді в Римі випадає дощу більше ніж в столиці Англії. Або, більшість французів ходять у беретах, але на вулицях Франції люди не сильно відрізняють від сучасних громадян в інших країнах Європи.

Так само і про Україну існують стереотипи. Деякі з них перебувають у суспільстві сотні років і навіяні постійним тиском утворень східного агресивного сусіда (Російська Федерація, Російська імперія). Наприклад, те що українці "салоїди", або взагалі є частиною російського утворення.

Інші ж стереотипи склались під впливом голлівудських фільмів, які позиціонують українських чоловіків як бандитів, а жінок зображають повіями.

Також певний образ може створений бути у випадку недостатньої обізнаності. Знайшовши фото українців у традиційному одязі, хтось може вирішити, що вишиванку чи шаровари в Україні носять кожен день.

Саме тому портал "Коментарі" створив опитування про найпопулярніші стереотипи пов’язані з Україною. Щоб взяти участь в рейтингу вам необхідно верифікуватись на сайті Ratings.comments.ua через Facebook та віддати свій голос за найпопулярніший стереотип про Україну. Проголосувати та переглянути найпопулярніші стереотипи про українців можна тут.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: comments.ua
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини