Головна Новини Суспільство мистецтво і культура Netflix зобразив українку в серіалі крадійкою та тупою: Мінкульт відреагував
commentss НОВИНИ Всі новини

Netflix зобразив українку в серіалі крадійкою та тупою: Мінкульт відреагував

У Міністерстві культури готують звернення до Netflix, через неприйнятний образ, який створили для українки у другому сезоні популярного серіалу "Емілі в Парижі"

24 грудня 2021, 14:45
Поділіться публікацією:

У Міністерстві культури та інформаційної політики відреагували на суспільний резонанс щодо другого сезону серіалу "Емілі в Парижі", який нещодавно вийшов на стрімінговій платформі Netflix. В четвертій серії популярного серіалу з’явилась дівчина Петра із Києва. За сюжетом вона втілює в собі не найкращі людські риси, зокрема має примітивні погляди на життя, усіляко уникає депортації з Франції, але любить красти та й узагалі усе безкоштовне. Міністр культури такими аналогіями лишився незадоволеним та  вже відреагував і готує офіційне урядове звернення до Netflix. Про це повідомляють "Коментарі", посилаючись на Telegram-канал міністра.

Netflix зобразив українку в серіалі крадійкою та тупою: Мінкульт відреагував

Стоп-кадр з серіалу "Емілі в Парижі"-2. Фото з відкритих джерел

Олександр Ткаченко назвав такі узагальнення неприпустимими, оскільки вони впливають на загальний імідж українців у світі та нав’язують певні стереотипи, з якими важко боротись.

“В "Емілі в Парижі“ маємо карикатурний образ українки, який є неприйнятним. А з іншого боку — ще й образливим. Такими бачитимуть українців за кордоном? Які крадуть, хочуть отримувати все безкоштовно, боятися депортації? Так не має бути. Направлю текст нашої позиції Нетфліксу”, — написав керівник Міністерства культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко.

Тим часом, у соцмережі Instagram численні лідери думок закликають бойкотувати мережу Netflix та їхню кінопродукцію за таке приниження усіх українських жінок. Так, громадська діячка Євгенія Гаврилко,  одна з перших висловилась негативно про такий образ української жінки.

"Ви викриваєте українку, як особистість без відчуття смаку та гідності. Дурний, неосвічений злодій. Ви взагалі серйозно? Яка ганьба! І це відбувається, коли є так багато талановитих українок, що впливають на світовий ринок технологій, моди, мистецтва, науки, спорту тощо?" — написала блогерка.


Читайте також: Тіна Кароль розповіла про виступи в Росії





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини