Головна Новини Суспільство мистецтво і культура Наступний сезон "Гри в кальмара" пропонують зняти в Україні: що відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

Наступний сезон "Гри в кальмара" пропонують зняти в Україні: що відомо

Зі стрімінговою платформою Netflix вже ведуться перемовини

11 жовтня 2021, 23:34
Поділіться публікацією:

Другий сезон культового серіалу "Гра в кальмара" Міністерство культури та інформаційної політики пропонує зняти в Україні. Про це повідомив очільник відомства Олександр Ткаченко на своїй сторінці у Telegram. 

Наступний сезон "Гри в кальмара" пропонують зняти в Україні: що відомо

Олександр Ткаченко, фото з відкритих джерел

Міністр культури Олександр Ткаченко назвав причини, через які варто зняти продовження серіалу в Україні. Перш за все, це працюючі схеми повернення виробникам частини витрат на виробництво фільмів. Наступна причина — чудові українські краєвиди. Міністр культури наголосив, що це може бути все, що завгодно: ліси, поря, річки, озера, гори, степи, пустелі. Все це є в Україні. Україна може знімати якісне кіно через професійні продакшени. Кіновиробники можуть запропонувати високоякісну техніку для зйомок. Якщо її не везти з закордону, то бюджет серіалу можна підвищити. Мінкульт пропонує і людський капітал. В Україні є всі, хто мають відношення до знімального процесу. А ще ціни на проживання та оренду техніки, нижчі ніж в Азії.

"А якщо подивитися на ситуацію ще й з іншого боку: "Гра в кальмара" займає перше місце в рейтингу стрімінгу в понад як у 80 країнах, включно зі США. Серіал також побив рекорди за переглядами серед неангломовних серіалів. Хоч проект задумувався як розширення географії сервісу і залучення перш за все підписників з Азії", — пише Олександр Ткаченко. 

Міністр каже, що всі чудові ідеї з виробництва кіно не завжди мають асоціюватись зі США. Нещодавно, Олександр Ткаченко поговорив з представниками Netflix. Зараз тривають перемовини, щодо можливості зйомок другого сезону серіалу в Україні. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Ткаченко заявив, що Україна чекає на блокування каналів Медведчука на YouTube. За його словами, після накладення санкцій і блокування каналів на супутниках, Україна кілька разів направляла звернення в YouTube, щоб заблокувати їх мовлення і там. Міністр сказав, що таких звернень була ціла низка через те, що було кілька рішень щодо санкцій проти Віктора Медведчука, однак відповіді поки не надійшло.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини