Головна Новини Суспільство мистецтво і культура На території Рівненської АЕС сталася аварія: що відомо про надзвичайну ситуацію
commentss НОВИНИ Всі новини

На території Рівненської АЕС сталася аварія: що відомо про надзвичайну ситуацію

Біля третього енергоблоку станції сталася розгерметизація водневого трубопроводу і спалах водню

26 жовтня 2021, 22:50
Поділіться публікацією:

В містечку Вараш, на робочій території  Рівненської АЕС, мав місце небезпечний інцидент. Аби ліквідувати його, довелось  викликати місцевих рятувальників.

На території Рівненської АЕС сталася аварія: що відомо про надзвичайну ситуацію

На РАЕС сталася аварія (фото з відкритих джерел)

 Про це інформує відділ комунікацій  Рівненської атомної станції.

 Надзвичайна ситуація мала місце 26 жовтня після обіду на відкритій площадці третього блоку станції, який тимчасово не працює, бо тут проводиться запланований ремонт. Мала місце розгерметизація водневого трубопроводу і спалах водню без подальшого горіння.

За інформацією  Рівненської АЕС, трубопровід атомники відразу перекрили. В аварії ніхто не постраждав. Атомна станція  працює в штатному режимі.

Аби ліквідувати цей технічний інцидент, були залучені 19 представників Рівненської ДСНС та 7 спецмашин. Також рятувальники і фахівці повідомили, що радіація в межах норми, життю та здоров'ю жителів Рівненської області, ніщо не загрожує.

 Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що українські АЕС рекордно знизили виробництво електроенергіїПотужність генерації атомних електростанцій (АЕС) 10 травня знизилася до 7,41 тис. МВт. Це становить близько 53% від потужностей вітчизняних АЕС. Про це пишуть "Наші гроші". Згідно з даними видання, це найнижча потужність на АЕС за останні п'ять років в кожну другу неділю травня на максимальних показниках споживання. Причиною падіння потужностей АЕС називають падіння споживання електроенергії на тлі скорочення виробництва по всій країні через пандемію коронавірусу. У той же час сьогодні потужність генерації АЕС становить 2,25 тис. МВт.


 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини