Головна Новини Суспільство мистецтво і культура На Черкащині відкрили арт-комплекс «Географічний центр – серце України»
commentss НОВИНИ Всі новини

На Черкащині відкрили арт-комплекс «Географічний центр – серце України»

Створювали цей культурний об'єкт за кошти меценатів

23 серпня 2021, 20:10 comments1693
Поділіться публікацією:








На Черкащині відкрили арт-комплекс «Географічний центр – серце України»

В Україні відкрили арт-об'єкт, фото Черкаської ОДА

У географічному центрі України до Дня Державного прапора та 30 річниці незалежності відкрили арт-комплекс "Географічний центр – серце України". Про це повідомляють в прес-службі Офісу президента.

Арт-об'єкт складається з 25 пар сталевих білих крил за кількістю областей та регіонів України. Усі пари крил прикрашають орнаменти кожного регіону. У центрі круглого майданчика – розміщено серце під склом. Створювали культурний об'єкт за кошти меценатів.

Над арт-об'єктом розвивається Державний стяг, що за словами глави держави уособлює велику українську сім’ю. Саме біля найбільшого Державного прапора на Черкащині, висотою в 52 метри, тепер є "Серце України".

На Черкащині відкрили арт-комплекс «Географічний центр – серце України» - фото 2
На Черкащині відкрили арт-комплекс «Географічний центр – серце України» - фото 3
На Черкащині відкрили арт-комплекс «Географічний центр – серце України» - фото 4
На Черкащині відкрили арт-комплекс «Географічний центр – серце України» - фото 5


З нагоди відкриття об'єкту лунав Державний гімн України у виконанні оркестру та було піднято Державний прапор довжиною в понад 9 метрів. Підняття прапора супроводжували святкові залпи.

За словами президента Зеленського, українці мають підіймати не лише прапор, а й піднімати Україну. Глава держави додав, що кожен може зміцнювати силу прапора своєю добропорядною поведінкою.

Як повідомляв портал "Коментарі", відомого українського виконавця Павла Зіброва не запросили на концерт до Дня Незалежності України, щоб виконати його легендарний хіт "Хрещатик". Легендарну пісню Зіброва "Хрещатик" віддали співати музикантові Сергію Бабкіну, що дуже обурило народного артиста.

Також ми писали яка погода буде в столиці на День незалежності й чи порадує природа українців сонячним днем. Адже напередодні до України прийде циклон з дощами та штормовим вітром.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини