Головна Новини Суспільство мистецтво і культура "Місяць" ціною в 400 млн євро: у Німеччині заарештували яхту російського олігарха
commentss НОВИНИ Всі новини

"Місяць" ціною в 400 млн євро: у Німеччині заарештували яхту російського олігарха

Раніше судно належало Роману Абрамовичу

11 травня 2022, 10:32
Поділіться публікацією:

У порту Гамбурга затримали яхту Luna, що належить російському мільярдеру Фархаду Ахмедову. Як передає Süddeutsche Zeitung, яхта раніше належала ще одному російському мільярдеру Роману Абрамовичу. Її вартість оцінюється у 400 мільйонів євро.

"Місяць" ціною в 400 млн євро: у Німеччині заарештували яхту російського олігарха

За інформацією видання, судну заборонено залишати порт Гамбурга. У Süddeutsche Zeitung зазначають, що формальним власником яхти є одна з трастових компаній, зареєстрована у Ліхтенштейні.

Проте Федеральне управління німецької кримінальної поліції (BKA) з'ясувало, що реально розкішним судном володіє російський олігарх Фархад Ахмедов, який стоїть за ліхтенштейнським трастом.

Після закінчення розгляду яхта кремлівського олігарха потрапила під закон про санкції.

У виданні зазначають, що російський мільярдер Фархад Ахмедов, який сам родом із Азербайджану, перебуває у списку санкцій Європейського Союзу з початку квітня цього року.

Свого часу він був членом Ради Федерації РФ. Окрім цього він є соратником президента Російської федерації Володимира Путіна.

Фархад Ахмедов отримав свій стан на газовому бізнесі. За даними Forbes, воно оцінюється в 1,4 мільярда доларів.

Крім цього, за інформацією газети Hurriyet Daily News , на турецький курорт Бодрум у західному окрузі Мугла прибула яхта, що належить ще одному російському мільярдеру Олександру Абрамову.

Він володіє однією з найбільших у РФ металургійних компаній, а також є головою ради директорів та великим акціонером компанії Evraz Group, яка виробляє 28% колісних пар та 97% рейок у Росії.

Статки Абрамова оцінюють у 8 мільярдів доларів. Великобританія запровадила санкції проти Абрамова та його компанії після вторгнення ЗС РФ в Україну. Цікаво, але найбільшим власником акцій цієї компанії є ще один відомий російський олігарх – Роман Абрамович.

Раніше Міністерство економіки та фінансів Італії повідомило, що у порту Маріна-ді-Каррара затримали 140-метрову яхту Scheherazade , власником якої, за попередніми даними, є президент Російської федерації Володимир Путін.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини