Головна Новини Суспільство мистецтво і культура Мінкультури виступив проти введення "карантину вихідного дня" - Ткаченко
commentss НОВИНИ Всі новини

Мінкультури виступив проти введення "карантину вихідного дня" - Ткаченко

На думку міністра культури та інформаційної політики Олександра Ткаченка, «карантин вихідного дня» може привести до зниження і так низьких доходів громадян

9 листопада 2020, 23:03
Поділіться публікацією:

У Кабміні знайшлися ті, хто не розуміє рішення вводити карантин на вихідні.

Мінкультури виступив проти введення "карантину вихідного дня" - Ткаченко

Фото: liga.net

У Міністерстві культури та інформаційної політики висловилися проти оголошення карантинних обмежень на вихідних. Про це повідомляє міністр культури Олександром Ткаченком у своєму Телеграм-каналі.

У повідомленні зазначено, що Мінкультури не може підтримати це рішення. Адже тисячі працівників по всій в Україні можуть залишитися без роботи.

"Мова йде про життя й існування людей", — написав міністр.

На думку Ткаченка, рішення сумнівне і з точки зору економічної стабільності в країні. Чи витримає економіка України, якщо свою роботу призупинить культурна сфера, яка забезпечує 2-4% ВВП від усіх галузей. Також він підкреслив ризики для мікро-, малого та середнього бізнесу.

У Мінкультури вважають, що контролювати дотримання карантинних вимог в установах культури просто, а потік глядачів і відвідувачів можна легко врегулювати. Також підкреслив про обов'язкове дотримання і відстеження в цих закладах масочного режиму, температурного скринінгу, дезінфекції приміщень.

"Закривати сферу, яка фактично є зразком для багатьох галузей щодо виконання санепідемвимог МОЗ, — рішення, яке призведе до фінансових втрат в бюджеті України", — повідомляє Ткаченко у своєму Telegram.

На думку міністра культури та інформаційної політики, "карантин вихідного дня" може привести до зниження і так низькі доходи десь на 50% і навіть більше.

Нагадаємо, "Коментарі" писали про те, що в Міністерстві охорони здоров'я розповіли, що і як буде працювати "карантин вихідного дня".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини