Майстри з Петриківки оригінально розмалювали військовий гелікоптер (ВІДЕО)

Незвичайний орнамент дуже сподобався військовим та порадував наших захисників.

Майстри петриківського розпису із селища Петриківка на Дніпропетровщині прикрасили військовий гелікоптер та спорядження для бійців ЗСУ. Ідея прикрасити гелікоптер виникла після того, як бійці відвідали Петриківську громаду.

Про це повідомив у своїх соціальних мережах голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук.

"Наші майстри з Петриківки розмалювали військовий гелікоптер і спорядження для бійців ЗСУ. Виглядає це круто! І надбання нашого народу. Ідея прикрасити гелікоптер виникла, коли бійці відвідали Петриківську громаду. Вони побували на екскурсії та взяли участь у майстер-класах з Петриківського розпису", зазначив Микола Лукашук.

Нагадаємо, що Петриківський розпис або Петриківка - це український декоративно-орнаментальний народний живопис, який сформувався у Дніпропетровській області у селищі Петриківка, звідки і походить назва цього виду мистецтва. Окремі речі з візерунками у стилі петриківського розпису збереглися ще з XVIII ст. Однак у сучасному розумінні цей напрямок сформувався наприкінці XIX століття - на початку XX століття.

Вже 5 грудня 2013 року петриківський розпис був включений до Репрезентативного списку нематеріальної культурної спадщини людства ЮНЕСКО.

Раніше "Коментарі" писали про те, що у Чорнобилі виявили незвичайного звіра (ФОТО). Багато хто досі думає, що територія навколо Чорнобильської АЕС - це безлюдна пустка і місце постапокаліптичного запустіння.

Читайте також: У мережі показали одну з найкривавіших російських тортур у Херсоні (ВІДЕО). Поруч із катовою камерою було виявлено стихійне поховання, в якому знаходилися тіла понад 35 людей. Передбачається, що через знайдену тортуру "проходили" жінки і навіть діти