Головна Новини Суспільство мистецтво і культура Лікарню в Бангладеші назвали найкращою новобудовою світу (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Лікарню в Бангладеші назвали найкращою новобудовою світу (ФОТО)

Лікарня, відібрана з 16 фіналістів у 11 країнах

27 січня 2022, 12:21
Поділіться публікацією:

Віддалену лікарню в районі Бангладеш, вразливому до підвищення рівня моря, визнали найкращою новобудовою у світі. Про це повідомляє CNN.

Лікарню в Бангладеші назвали найкращою новобудовою світу (ФОТО)

Лікарня в Бангладеші - фото з відкритих джерел

Лікарня дружби в Сатхірі, районі, схильному до циклонів на півдні країни, була оголошена переможцем престижної міжнародної премії RIBA 2021 року, а її архітекторів похвалили за те, що вони поклали "турботу та людяність в основу дизайну".

Побудована із цегли місцевого виробництва, лікарня на 80 ліжок була побудована навколо низки внутрішніх дворів, обставлених спокійними тінистими доріжками. Кутовий канал прорізає центр ділянки, щоб розділити стаціонарне та амбулаторне крила.

Королівський інститут британських архітекторів (RIBA), який організовує нагороду, високо оцінив дизайн лікарні за те, що він поєднується з навколишньою сільською місцевістю і створює "привабливе враження для відвідувачів, пацієнтів та медичних працівників".

Спроектована архітектором Кашефом Чоудхурі та його фірмою Урбана з Дакки, лікарня була замовлена ​​неурядовою організацією сталого розвитку Friendship. 

Премія, яка проводиться кожні два роки, вшановує будівлі або споруди, які "демонструють досконалість дизайну та соціальний вплив". У прес-релізі, в якому оголошується переможець, RIBA зазначає, що Лікарня дружби була побудована в "тендітному та динамічному середовищі", де зернові поля були перетворені на креветочні ферми через підвищення рівня моря.

Таким чином, лікарня включає в себе кілька екологічних особливостей дизайну. Спосіб облаштування дворів сприяє природній вентиляції та усуває потребу в кондиціонуванні повітря. Архітектори також створили дренажну систему, яка направляє дощову воду з усього комплексу в резервуар для зберігання в майбутньому та для запобігання заболочення.

"Це демонстрація того, як гарної архітектури можна досягти за допомогою гарного дизайну, працюючи з відносно скромним бюджетом і зі складними контекстними обмеженнями", — зазначила французький архітектор та урбаніст Оділь Дек.

Як повідомляли раніше "Коментарі", автомобіль, який може трансформуватися в невеликий літак, пройшов льотні випробування у Словаччині.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини