Головна Новини Суспільство мистецтво і культура 106-річна піаністка замість цукерок ласує музику
commentss НОВИНИ Всі новини

106-річна піаністка замість цукерок ласує музику

Французька музикантка надихає людей, особливо під час пандемії, своєю бадьорістю, силою та натхненням

7 лютого 2021, 00:03
Поділіться публікацією:

Французькій піаністці Колет Мейз вже 106 років і незабаром вона випускає свій шостий альбом — запис творів Дебюсі з трьох частин у її виконанні, про це повідомляє Reuters.

106-річна піаністка замість цукерок ласує музику

Колет Мейз 106-річна піанистка з Парижу. Фото: джерело

Колет почала грати на фортепіано, коли їй виповнилося 4 роки, і вона знаходила у музиці тепло, якого їй не вистачало у її суворому вихованні батьками. Мати навчала її вдома, а батько керував великим заводом добрив.

Сьогодні у квартирі Колет 4 інструменти, і, сидячи за ними, вона випромінює силу та ніжність, а її спритні пальці ледь торкаються клавіш, коли з-під них струменять мелодії Шумана, Шопена та Дебюсі.

"Мені потрібно щось для вгамування емоцій. Ви для цього їсте цукерки, а мені потрібно відчувати пальцями клавіші, а ногами — педалі", — каже Колет, погойдуючись у такт музиці.

Музикантка для спритності своїх пальців практикує йогу та гімнастику для рук.

Її син Фабріз каже, що мати надихає багатьох людей, особливо, зараз у темні часи пандемії.

"Вона — є натхненням для морального духу. Те, що у 106 років ти можеш добре виглядати, бути у формі, якщо є те, чим ти живеш, твоя пристрасть і, звісно, якщо ти піклуєшся про себе. Людям це подобається", — розповідає Фабріз.

Новий альбом Колет Мейз має вийти у квітні, а минулого року вона випустила іншу збірку із записами творів французьких композиторів Дебюсі та Еріка Саті.

Раніше "Коментарі" розповідали про українську піаністку, Надію Шпаченко, яка отримала "Гремі" за свою збірку класичної музики The Poetry of Place.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини