Головна Новини Суспільство мистецтво і культура Культовий Віктор Пєлєвін готує до публікації новий роман
commentss НОВИНИ Всі новини

Культовий Віктор Пєлєвін готує до публікації новий роман

Російський письменник Віктор Пелевін традиційно раз на рік представляє нову книгу

14 серпня 2020, 02:44 comments1622
Поділіться публікацією:

Новий роман "сучасного Гоголя", як називають Віктора Пєлєвіна сучасні літературні критики, "Непереможне сонце" буде презентовано 27 серпня в Москві. Після цього нову книгу культового письменника зможе прочитати кожен шанувальник його творчості в світі. Про це повідомляє агентство "РБК" .

Культовий Віктор Пєлєвін готує до публікації новий роман

Традиційно найзагадковіший класик сучасності тримає сюжет роману в секреті. Однак, якщо надсилатися до назви, то Непереможне сонце — офіційний римський бог сонця сонячного культу, створеного імператором Аврелианом в 274 році н. е.

Пєлєвін відомий тим, що не входить в "літературну тусовку", не з'являється на публіці, дуже рідко дає інтерв'ю і віддає перевагу спілкуванню в інтернеті .Всё це стало приводом для різних чуток: стверджувалося, наприклад, що письменника взагалі не існує, а під ім'ям "Пєлєвін" працює група авторів або комп'ютер. Наприклад, Олександр Гордон в програмі "Закритий показ" висловив сумнів у самому існуванні такої людини, як письменник Пєлєвін. Однак пізніше були виявлені люди, безпосередньо знали Пелевіна: його однокласники, однокурсники, викладачі, колеги, а режисер Борис караджа зняв документальний фільм "Письменник П. Спроба ідентифікації", в основі якого лежать розповіді людей, особисто знайомих з письменником.

У травні 2011 року з'явилася інформація, що Пєлєвін буде персонально присутнім на церемонії вручення премії "Супер Нацбест". Особливо наголошувалося, що це повинно було бути перша поява письменника на публіці. Але, всупереч очікуванням, Пєлєвін на церемонію не прийшов.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що згідно з соціологічними опитуваннями, лише половина опитаних українців читають художню літературу .



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини