Головна Новини Суспільство мистецтво і культура Коли Франція почне приймати туристів
commentss НОВИНИ Всі новини

Коли Франція почне приймати туристів

Для в'їзду в країну українцям доведеться здавати ПЛР-тест

6 червня 2021, 15:30
Поділіться публікацією:

Уряд Франції ухвалив рішення відкрити кордони з 9 червня і почати приймати іноземних туристів. Про це повідомляє пресслужба уряду Франції.

Коли Франція почне приймати туристів

Франція виходить із карантину - фото з відкритих джерел

У документі зазначається, що обмеження на в'їзд будуть діяти залежно від того, яка епідеміологічна ситуація в тих країнах, звідки прибуватимуть туристи, і того, чи вакциновані вони проти коронавірусу. Французький уряд розподілив держави світу на три зони: "зелену", "помаранчеву" і "червону".

До першої категорії віднесли країни Євросоюзу і Європейського економічного простору, а також Австралію, Японію, Південну Корею, Нову Зеландію та Ізраїль. Жителі цих країн, які вже вакциновані, зможуть в'їхати до Франції без ПЛР-тесту, проте якщо людина не отримала потрібного щеплення, то потрібно буде пред'явити негативний результат тесту на коронавірус або тест на антиген, зроблений не раніше ніж за 72 години до прибуття .

У "помаранчеву" зону потрапили країни, де ситуація з COVID-19 залишається невизначеною, але їх вважають зоною поширення небезпечних штамів. До неї віднесли й Україну. Вакциновані жителі цих країн зможуть в'їхати на територію Франції за наявності негативного ПЛР-тесту, зробленого не раніше 72 годин до поїздки, або тесту на антиген (не пізніше 48 годин).

Країни з ризиком поширення мутованих штамів, зокрема ПАР, Бразилія, Індія і Туреччина, увійшли в "червону" зону. Жителям цих країн в'їхати до Франції із тестом буде можливо тільки за наявності вкрай важливої причини навіть при повній вакцинації.

Нагадаємо, що бажаючі подорожувати між Чехією та Угорщиною, Німеччиною, Польщею, Австрією, Словаччиною, Словенією і Хорватією можуть зробити це з 31 травня після отримання першого щеплення від коронавірусу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини