Головна Новини Суспільство мистецтво і культура Кінокритики не можуть вирішити: геніальний новий фільм з Леонардо ді Капріо чи все таки примітивний (ВІДЕО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Кінокритики не можуть вирішити: геніальний новий фільм з Леонардо ді Капріо чи все таки примітивний (ВІДЕО)

Сатирична комедія розділила критиків на два табори: одні провокують їй "Оскар", інші закликають не витрачати дарма часу на її перегляд

29 грудня 2021, 12:14
Поділіться публікацією:








Netflix продовжує розпалювати вогонь суперечок навколо кінострічок. Не встигли вгамуватись пристрасті навколо "Гри в кальмара", як 24 грудня на платформі виходить робота Адама МакКея з Леонардо Ді Капріо в головній ролі. "Не дивись нагору" — сатирична комедія, яка розділила кінокритиків. Вони не можуть однозначно вирішити: то фільм геніальний чи бездарний. Про це повідомляють "Коментарі", посилаючись на сайт "Yabl".

Кінокритики не можуть вирішити: геніальний новий фільм з Леонардо ді Капріо чи все таки примітивний (ВІДЕО)

Світ сперечається щодо нового фільму Netflix. Фото з відкритих джерел

Стрічку "Не дивись нагору" очікував увесь кіносвіт. Адам МакКей нині подає високі надії у Голівуді та зібрав зіркову команду акторів: Леонардо Ді Капріо, Дженніфер Лоренс, Меріл Стріп, Марк Райленс, Джона Гілл та Тімоті Шаламе. За сюжетом фільму, двоє астрономів — вчений та його учениця, виявляють комету, яка за пів року знищить планету. Вони намагаються задіяти владу США до місії порятунку,  але усім це начхати. Фільм сповнений сарказмом та сатиричними ситуаціями. Тому за специфічним почуттям гумору не усім вдається розгледіти сенс, який закладав режисер. За 2,5 години МакКей висміяв усі гріхи США та її культури, він критикує владу Дональда Трампа, знущається над Ілоном Маском та Стівом Джобсом, згадує гріхи політичних сил, системи телебачення та світу соцмереж. Частина кіносвіту уже рахує, скільки "оскарів" збере кінострічка.

"Фільм, можливо, переоцінив свої сили, але це часто смішна, надзвичайно амбітна їжа для мозку. Якщо ви думаєте, що це марнославний екологічний проєкт Леонардо Ді Капріо, подумайте ще раз", — підсумовує Ієн Фрір, кінокритик з видання "Empire"

Але за рецензіями західних критиків, рейтинг фільму на платформах Rotten Tomatoes становить 55%, а на Metacritic — 50 балів, що є дуже низькими оцінками.

"Ця зіркова, надзвичайно провокативна сатира іноді збиває з курсу, зокрема підриваючи свої геніальні спроби охопити занадто багато," — предає CNN.

Так, у своїй рецензії Пітер Бредшоу у виданні The Guardian назвав фільм "надуманим та штучним", а також відзначив, що йому бракує справжнього гумору.


Читайте також: "Страшний" бізнес: Брітні Спірс повідомила, чому не готова повернутися до музичної кар'єри





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини