Головна Новини Суспільство мистецтво і культура Кількість курців серед підлітків стрімко знижується, - вчені
commentss НОВИНИ Всі новини

Кількість курців серед підлітків стрімко знижується, - вчені

Однак, вчені відзначили тенденцію збільшення споживання електронних сигарет

4 грудня 2020, 13:51
Поділіться публікацією:

Згідно з новим дослідженням Мічиганського університету та університету Джорджтауна, поширеність куріння цигарок серед підлітків в період з 2012 по 2019 роки знизилася на 17%. Однак, вчені відзначили, що використання електронних сигарет серед дітей підліткового віку стає популярнішим.

Кількість курців серед підлітків стрімко знижується, - вчені

ФОТО: З відкритих джерел

Під час дослідження вчені використовували дані національного репрезентативного моніторингу з 1991 по 2019 роки, і проаналізували дані вживання тютюнових виробів за останні 30 років. Фахівці з'ясували, що в період з 1991 по 1998 рік тенденція куріння серед підлітків стрімко росла, зокрема серед хлопчиків. А ось результати з 2012 по 2019 роки продемонстрували тенденцію до зниження на 17%.

Однак, вчені звернули увагу на те, що в останні роки значно збільшився попит на електронні сигарети серед підлітків. Саме це, на думку дослідників, призвело до зниження куріння звичайних цигарок. На сьогодні рівень куріння залишається низьким, і вчені намагаються з усіх сил утримати цю позначку.

Нагадаємо, що раніше куріння може спровокувати розвиток раку сечового міхура. Експерти закликають курців кинути вживання тютюну, оскільки за результатами їхніх досліджень, шанс отримати онкологічне захворювання сечового міхура у людини, яка палить, набагато вище.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що в Україні заборонили продаж електронних сигарет неповнолітнім. Таке рішення прийняв парламент на засіданні 2 грудня. Так, Верховна Рада прийняла Закон про посилення відповідальності за правопорушення у сфері продажу дітям електронних сигарет і рідин, які використовуються в електронних сигаретах. "За" проголосували 309 нардепів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини