Головна Новини Суспільство мистецтво і культура Кілька людей у ​​Криму покарані - вони заспівали українську пісню
commentss НОВИНИ Всі новини

Кілька людей у ​​Криму покарані - вони заспівали українську пісню

У Криму суд визнав пісню "Ой у лузі червона калина…" націоналістичною композицією.

15 вересня 2022, 20:02
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

В анексованому Росією Криму були заарештовані кілька людей за виконання на весіллі пісні "Ой у лузі червона калина…". Про це пише портал "Суспільне". Російський суд визнав цю композицію піснею військ українських націоналістів.

Кілька людей у ​​Криму покарані - вони заспівали українську пісню

Кілька людей у ​​Криму покарані - вони заспівали українську пісню. Фото з відкритих джерел

У своїй публікації "Суспільне" посилається на кримські ЗМІ та пише, що кількох людей засудили та винесли адміністративні вироки учасникам свята та організаторам дійства. Матір нареченого засудили до п'яти діб, музикант та танцівниця отримали по 10 діб, а найбільше дісталось власнику закладу – йому російський суд виписав 15 діб арешту. Ще кільком особам виписали штраф.

"Червона калина" — українська патріотична пісня, написана ймовірно поетом і театральним режисером Степаном Чарнецьким. Ця композиція стала гімном Легіону Українських Січових Стрільців, які воювали під час Першої світової війни у ​​складі австро-угорської армії. Пісню також співали у різних підрозділах УПА під час Другої світової війни. А тепер її виконують українці та прихильні до них люди у всьому світі під час російського вторгнення.

Пісня набула нової та міжнародної популярності завдяки запису, де на виконання Андрія Хливнюка з українського гурту "Бумбокс" реміксував виконавець з Південної Африки The Kiffness.

На основі цієї української пісні група Pink Floyd опублікувала свій варіант композиції 8 квітня. У відео використано фрагменти вже народної пісні "Ой у лузі червона калина…" у виконанні українського чоловічого хору, а також запис Хливнюка.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що українська влада звернулась до жителів Криму. Уряд просить готувати укриття.

Також "Коментарі" писали про українку, яка вразила своїм співом польське журі на одному з талант шоу.


 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини