Головна Новини Суспільство мистецтво і культура Канада сплатила в ООН розслідування порушень прав людини в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Канада сплатила в ООН розслідування порушень прав людини в Україні

Північноамериканська країна вклала 2,5 мільйона канадських доларів у @UNHumanRights

11 травня 2022, 08:40
Поділіться публікацією:

Керівництво Канади заплатило 2,5 мільйона канадських доларів у Раду з прав людини ООН (Організація Об'єднаних націй – "Коментарі") для підготовки звіту про порушення прав людини в Україні. Окрім цього, як повідомили у прес-службі Міністерства закордонних справ країни, Канада також має намір притягнути винних до відповідальності за порушення міжнародного гуманітарного права.

Канада сплатила в ООН розслідування порушень прав людини в Україні

Канада вклала 2,5 мільйона канадських доларів у @UNHumanRights

"Канада вклала 2,5 мільйона доларів в @UNHumanRights, який повідомлятиме про порушення прав людини в Україні", – йдеться у повідомленні МЗС Канади у Twitter.

Як зазначають у прес-службі зовнішньополітичного відомства Канади, цей моніторинг сприятиме майбутнім українським та міжнародним зусиллям щодо притягнення до відповідальності за порушення міжнародного гуманітарного права.

Раніше повідомлялося, що керівництво Канади вирішило виділити Україні 1,5 мільярда доларів на рік.

На сьогоднішній день півмільярда доларів Україна вже отримала. У зв'язку з цим президент України Володимир Зеленський заявив, що Канада стала другою після США за обсягами фінансової допомоги Україні.

Перед цим прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо повідомив, що його країна скасовує на один рік мита на всі українські товари. Таким чином, Канада стала третьою після Великої Британії та Європейського Союзу, хто скасовує мита для українського експорту.

Нагадаємо, що "Коментарі" поінформували про те, що Канада проголосувала за безвізовий режим для України. Федеральний парламент Канади підтримав скасування візового режиму з Україною. Депутати підтримали звіт Постійного комітету парламенту Канади, члени якого раніше висловилися за введення безвізового режиму з Україною.

У пояснювальній записці документа йдеться, що уряд Канади має оперативно розглянути питання, щоб дозволити громадянам України подорожувати до Канади. Україна повинна мати право в максимально стислий термін отримувати електронний дозвіл на поїздки до Канади.








Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини