Головна Новини Суспільство мистецтво і культура Інфляція у Великій Британії розігналася до 40-річного максимуму
commentss НОВИНИ Всі новини

Інфляція у Великій Британії розігналася до 40-річного максимуму

Останній раз рівень інфляції на Туманному Альбіоні був таким високим за правління прем'єр-міністра Великобританії Маргарет Тетчер у 80-х роках

18 травня 2022, 10:13
Поділіться публікацією:

У квітні поточного року показники у Великобританії , порівняно з аналогічним періодом минулого року, збільшилися на 9% .

Інфляція у Великій Британії розігналася до 40-річного максимуму

Про це свідчать дані Національного статистичного управління (ONS) Великої Британії . Відповідно до цієї інформації, зростання подолав рекорд за більш, ніж 40 років .

За даними Bloomberg, експерти прогнозували рівень споживчої інфляції і у квітні в рамках 9,1% . Такої думки дотримувалися і аналітики Trading Economics.

В агентстві зазначають, що ціни без урахування продуктів харчування, алкоголю, тютюну та енергоносіїв (базова інфляція, CPI Core) зросли у квітні на 6,2% у річному вираженні після підйому на 5,7% у березні.

При цьому і індекс CPI Core (індекс споживчих цін – "Коментарі") у розрахунку на місяць піднявся на 0,7% після підвищення на 0,9% у березні. За прогнозами аналітиків, цей показник мав зрости у квітні у річному вираженні на 6,2%, а у помісячному – на 0,8%.

У той же час, індекс роздрібних цін ( RPI) злетів у Великій Британії на 11,1% у річному вираженні після зростання на 9% за місяць до цього . У Bloomberg підкреслюють, що саме індекс RPI використовують британські роботодавці з здобувачами роботи у ході переговорів про рівні заробітної плати.

За даними агентства, різниця в динаміці індексів CPI і RPI пов'язана з урахуванням витрат на житло в RPI, а також різною вагою авіаційних тарифів, страхових послуг і цін на паливо, в першу чергу, на бензин.

Раніше ONS інформувала, що у грудні минулого року інфляція у Великій Британії становила 5,4% у річному вираженні. А для боротьби із цим явищем Банк Англії першим серед країн Великої сімки (G7) наприкінці року підвищив ключову ставку.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини