Головна Новини Суспільство мистецтво і культура Google присвятив дудл Йоганну Гутенбергу: хто він
commentss НОВИНИ Всі новини

Google присвятив дудл Йоганну Гутенбергу: хто він

Гутенберг вніс масштабний внесок в розвиток епох Відродження, Реформації, Просвітництва і наукової революції

14 квітня 2021, 09:09
Поділіться публікацією:

Сьогодні, 14 квітня, всі, хто користується пошуковою системою Google, могли побачити дудл, який присвячений першому типографу, німецькому першодрукареві Йоганну Гутенбергу, пише OBOZREVATEL.

Google присвятив дудл Йоганну Гутенбергу: хто він

Йоганн Гутенберг - фото з відкритих джерел

Повідомляється, що в цей день виповнився 21 рік з того моменту, як була відкрита ретроспективна виставка в музеї Гутенберга на його честь. У новому дудлі — портрет чоловіка і зображення першого друкарського верстата.

Google присвятив дудл Йоганну Гутенбергу: хто він - фото 2

У 1450 році Гутенбергу вдалося створити новий спосіб друкарства з використанням рухомих літер. Цей спосіб справив значний вплив не тільки на культуру Європи, а й на всесвітню історію. Гутенберг зробив масштабний внесок в розвиток епох Відродження, Реформації, Просвітництва і наукової революції, заклавши матеріальну основу для сучасної економіки, яка заснована на знаннях і поширенні навчання в масах.

Йоганн Гутенберг став першовідкривачем використання рухомих літер серед європейців. Його вклад у розвиток друкованої галузі неможливо переоцінити: він винайшов процес масового виробництва за допомогою рухомих літер, а також використання чорнила на масляній основі для друку книг, регульованої матриці, механічних рухомих літер і дерев'яної друкарської машини.

Раніше портал "Коментарі" писали, що компанія Google отримала штраф в 1 мільйон гривень від українського Антимонопольного комітету. Причиною стало неподання необхідної інформації, запитуваної державним уповноваженим АМКУ, в певні встановлені терміни. Наше видання, зацікавившись майже прецедентним випадком, попросили експертів проаналізувати це рішення.






Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини