Головна Новини Суспільство мистецтво і культура Фільм року: кому дістався європейський "Оскар"
commentss НОВИНИ Всі новини

Фільм року: кому дістався європейський "Оскар"

Європейський "Оскар" отримав режисер з Данії

13 грудня 2020, 09:57
Поділіться публікацією:

Європейська кіноакадемія визначила кращий фільм 2020 року. На думку кіноекспертів, лідером стала стрічка режисера з Данії Томаса Вінтерберга "Ще по одній". Головну роль в кінокартині виконує Мадс Міккельсон.

Фільм року: кому дістався європейський "Оскар"

"Ще по одній" - кадр з фільму

Крім нагороди за фільм, критики присудили йому премію за кращу акторську роботу. А Вінтерберг отримав звання "кращий режисер".

"Я хочу сказати, що Європейська кіноакадемія — щось особливе. Жоден з моїх фільмів не був би створений без систем підтримки моєї країни і Європейської кіноакадемії в цілому. Мій перший фільм був про насильство над дітьми, другий — про те ж, а тепер ми зробили фільм про чотирьох гетеросексуальних білих чоловіків, навчають хлопців випивати. Що не було б можливим за межами цього континенту", — заявив Вінтерберг після перемоги.

Відзначимо, премія Європейської кіноакадемії була заснована в 1988 році. На думку організаторів премії, вона протиставляється американському "Оскару". Європейські переможці отримують бронзову статуетку "Фелікс".

Як повідомляв портал "Коментарі", святкування Нового року супроводжується не тільки застіллям, ялинкою та дзвоном келихів. Одна з багатьох причин, за якими ми всі любимо свято, — атмосферні фільми, що піднімають настрій і змушують вірити в чудеса. Якщо ж вам набридло дивитися банальні "Один вдома" або "Іронію долі", то запрошуємо ознайомитися з п'ятьма фільмами, які зігріють вас в переддень свята.

Раніше американській стрімінговий сервіс Hulu назвав фільм 2020 року, який став найпопулярнішим за всю історію існування платформи. Йдеться про трилер "Під замком", прем'єра якого відбулася 20 листопада. Кінострічка за перший вікенд прокату побила рекорд за переглядами і отримала високі оцінки від світових кінокритиків, які похвалили, як акторський склад, та й оригінальний сюжет. Точних цифр за результатами пошуку представники Hulu поки не називають, але вони дуже раді тому, що викупили права на прокат цього фільму в США. Триллер став одним з найбільш обговорюваних в соціальній мережі Twitter.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини