Головна Новини Суспільство мистецтво і культура Дні народження двох видатних митців святкуватимемо на державному рівні
commentss НОВИНИ Всі новини

Дні народження двох видатних митців святкуватимемо на державному рівні

Кабмін схвалив відповідне рішення

28 жовтня 2021, 14:30 comments1077
Поділіться публікацією:

За словами міністра культури Олександра Ткаченка, з нагоди двох ювілеїв видатних культурних діячів України уряд схвалив пам'ятні заходи. Про це він написав в Telegram.

Дні народження двох видатних митців святкуватимемо на державному рівні

Богдан Ступка, фото Міністерство культури

Мова йде про прізвища, які мають знати всі українці — Богдана Ступку та Назарія Яремчука, які зробили значний внесок в розвиток української культури та увійшли в історію сучасної України.

Кабінет міністрів схвалив на засіданні 28 жовтня рішення про відзначення днів народжень цих видатних українців на державному рівні. Також затверджено які заходи проводитимуться в ці дні.

До дня 80-річчя Богдана Ступки, яке минуло в серпні, буде проведено Міжнародний мистецький фестиваль "КОД СТУПКИ". Також планується показати фільми, де знімався актор кіно та театру на території держави й в інших країнах. У Львові буде створено дошку-горельєф на будинку, де він мешкав. Там же організують квартиру-музей Богдана Ступки. В столиці хочуть назвати в його честь сквер.

Нагадаємо, Богдан Ступка отримав Національну премію імені Тараса Шевченка та звання Героя України.

30 листопада буде 70-та річниця з дня народження естрадного співака, Народного артиста України Назарія Яремчука. Серед заходів, які заплановано на цю дату — фестиваль-конкурс української пісні "Стожари". Фестиваль має відбутися в Чернівцях. У Вижниці пройде фестиваль української естрадної пісні "Пісня буде поміж нас" імені Назарія Яремчука.

В області, де він народився буде створено премію імені Яремчука для талановитих людей. В Чернівцях Укрпошта випустить ювілейну поштову марку. На пам'ять про співака знімуть біографічний фільм, у 2022 році буде видано музичний альбом з піснями, які виконав Яремчук. Такий план заходів, які схвалив уряд. Як вони будуть проводитися з огляду на ситуацію з епідемією, міністр не уточнив.

Також відомо, що для святкування 70-річчя з дня народження Назарія Яремчука з бюджету області виділять 118,5 тисяч гривень. На святкування 80-річчя за дня народження Богдана Ступки виділять 2 млн гривень з державного бюджету.

Як повідомляв портал "Коментарі", Нацбанк вводить в обіг монету "Хотинська битва". Монета номіналом в п'ять гривень викарбувана з нейзильбера (сплаву міді, нікелю та цинку). Тираж монет — 35 тисяч штук.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини