Рубрики
МЕНЮ
Козлова Альбіна
У Києві проходить прес-конференція на тему "Інтеграція України у світову винну спільноту: перспективи розвитку виноробства та етногастрономічного туризму на прикладі проекту Odessa Wine Week".
Українські вина популяризуватимуть через фестивалі та дегустації, фото з відкритих джерел
Організатор Odessa Wine Week, керівник проектів "Експо-юг-сервіс" Белла Ханамерян та організатор Odessa Wine Week, голова громадського союзу "Укрсадвінпром" Володимир Печко розповіли кореспондентові "Коментарів", як в Україні популяризують вина вітчизняних виробників і як борються зі стереотипами, що іноземні напої кращі.
За її словами, якщо провести дегустацію українських та імпортних вин в одній ціновій категорії, то, безперечно, українські вина переможуть. Люди мають стереотип, що іноземні напої краще, однак вони не завжди краще. Тож у планах створення програм для популяризації українського вина.
Голова громадського союзу "Укрсадвінпром" Володимир Печко додав, що Україна – це виноробна країна. Наша держава нещодавно увійшла до десятки великих виноробних країн світу.
Експерт також додав, що зараз проводиться багато заходів, фестивалів та дегустацій для привернення уваги українців до вітчизняних напоїв. Також створюються всеукраїнські та регіональні організації. Серед них Асоціація крафтових виноробів Причорномор'я, регіональні виноробні організації у Тернопільській, Львівській, Запорізькій, Івано-Франківській, Вінницькій, Дніпропетровській областях, які популяризуватимуть українське вино на місцях.
Як повідомляв портал "Коментарі", створено вино зі смаком шоколадного печива Oreo.
Новини