Головна Новини Суспільство мистецтво і культура Де українці зможуть отримати знання про українські бренди та культуру вживання вина
commentss НОВИНИ Всі новини

Де українці зможуть отримати знання про українські бренди та культуру вживання вина

Українцям розкажуть, чому українські вина кращі за імпортні, і як правильно їх вживати

10 грудня 2021, 14:05
Поділіться публікацією:

У Києві проходить прес-конференція на тему "Інтеграція України у світову винну спільноту: перспективи розвитку виноробства та етногастрономічного туризму на прикладі проекту Odessa Wine Week".

Де українці зможуть отримати знання про українські бренди та культуру вживання вина

Українські вина популяризуватимуть через фестивалі та дегустації, фото з відкритих джерел

Організатор Odessa Wine Week, керівник проектів "Експо-юг-сервіс" Белла Ханамерян та організатор Odessa Wine Week, голова громадського союзу "Укрсадвінпром" Володимир Печко розповіли кореспондентові "Коментарів", як в Україні популяризують вина вітчизняних виробників і як борються зі стереотипами, що іноземні напої кращі.

"У програмі Odessa Wine Week багато заходів, спрямованих на популяризацію культури пиття. Це два проекти, які дозволять будь-якій людині прийти на майстер-класи та дізнатися, як читати етикетку, як розбиратися у вині, як дегустувати вино в домашніх умовах, який вибрати келих. Плануємо, що 28 та 29 травня будуть присвячені фестивалю Odessa Wine and Food Fest. На цьому фестивалі всі винороби зможуть представити свої вина, що дасть можливість їм познайомитися зі споживачем та побачити реакцію на своє вино. Також буде багато заходів для виноробів, які присвячені винному маркетингу. Винороби дізнаються, як себе правильно позиціонувати, як вина продавати, як зацікавити українців своєю справою", — пояснює керівник проектів "Експо-юг-сервіс" Белла Ханамерян.

За її словами, якщо провести дегустацію українських та імпортних вин в одній ціновій категорії, то, безперечно, українські вина переможуть. Люди мають стереотип, що іноземні напої краще, однак вони не завжди краще. Тож у планах створення програм для популяризації українського вина.

Голова громадського союзу "Укрсадвінпром" Володимир Печко додав, що Україна – це виноробна країна. Наша держава нещодавно увійшла до десятки великих виноробних країн світу.

Експерт також додав, що зараз проводиться багато заходів, фестивалів та дегустацій для привернення уваги українців до вітчизняних напоїв. Також створюються всеукраїнські та регіональні організації. Серед них Асоціація крафтових виноробів Причорномор'я, регіональні виноробні організації у Тернопільській, Львівській, Запорізькій, Івано-Франківській, Вінницькій, Дніпропетровській областях, які популяризуватимуть українське вино на місцях.

Як повідомляв портал "Коментарі", створено вино зі смаком шоколадного печива Oreo.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини