Головна Новини Суспільство мистецтво і культура Цифрове мистецтво: картину цифрового художника Beeple продали на аукціоні за 69 млн доларів
commentss НОВИНИ Всі новини

Цифрове мистецтво: картину цифрового художника Beeple продали на аукціоні за 69 млн доларів

Це рекордна ціна за NFT

12 березня 2021, 11:40
Поділіться публікацією:

Художник Майк Вінкельманн, який відомий під ніком Beeple, продав свою картину "Everydays: The First 5000 Days" аукціонному будинку Christie'sа за 69,3 мільйона доларів у вигляді невзаємозамінного токена (NFT). Про це повідомляє прес-служба аукціонного будинку.

Цифрове мистецтво: картину цифрового художника Beeple продали на аукціоні за 69 млн доларів

Цифрове мистецтво - фото з відкритих джерел

На аукціон виставили JPG-файл — колаж з усіх зображень, які художник щодня публікував в інтернеті протягом п'яти тисяч днів починаючи з 2007 року.

Аукціон проходив протягом двох тижнів, торги почалися зі стартової ціни 100 доларів. В останні кілька секунд торгів надійшло безліч заявок, через що аукціон продовжили на дві хвилини. Зазначається, що 69,3 мільйона доларів - це рекордна ціна за NFT на сьогодні.

До цього випадку Beeple не був найдорожчим художником. Його картини продавалися від сотні доларів за штуку.

Цифрове мистецтво: картину цифрового художника Beeple продали на аукціоні за 69 млн доларів - фото 2

Зазначимо, що NFT або невзаємозамінні токени — це унікальні файли, які зберігаються в ланцюжку блоків і можуть підтверджувати право власності на твір цифрового мистецтва. Покупці зазвичай отримують обмежені права на показ цифрових творів мистецтва, які вони представляють, але в багатьох випадках вони просто купують право на актив, який можуть перепродати пізніше.

Нагадаємо, що раніше стало відомо, що в Україну повернуть картину "Закохана пара" П'єра Луї Гудра зі Сполучених штатів Америки. Так, твір французького художника XVIII століття нацисти викрали за часів Другої світової війни з Київського національного музею Ханенків. Потім доля занесла картину в США. Проте 19 лютого міністр закордонних справ побував у Нью-Йорку на офіційній церемонії передачі картини. Там американські правоохоронні органи повернули полотно Україні. У МЗС зазначили, що подіям передувало ефективне дипломатичне співробітництво української та американської сторони.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини