Головна Новини Суспільство мистецтво і культура Чому корисно регулярно їсти гречку: 4 вагомі причини
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому корисно регулярно їсти гречку: 4 вагомі причини

Гречка містить корисні для серця поживні речовини

30 серпня 2021, 22:34
Поділіться публікацією:

Гречка не містить глютен і багата поживними речовинами — білком, клітковиною, вітамінами і мінералами. Не дивно, що її вживання дає певні плюси для здоров'я. Розповідаємо, чому у вашому раціоні однозначно повинна бути ця крупа. Гречка не тільки смачна, але і позитивно вплине на ваше самопочуття. Як розповідає Medikforum, є не менше 4 вагомі причини регулярно вживати її.

Чому корисно регулярно їсти гречку: 4 вагомі причини

Гречка - фото из открытых источников

Гречка містить корисні для серця поживні речовини: конкретно — магній, мідь, клітковину. Магній відіграє важливу роль в регулюванні скорочення м'язів. Зокрема, він допомагає клітинам серцевого м'яза розслабитися, протидіючи кальцію, що стимулює скорочення. З іншого боку, мідь допомагає регулювати частоту серцевих скорочень і знижує кров'яний тиск. Що стосується клітковини, яка міститься в гречці, — вона допомагає знизити рівень ліпопротеїнів низької щільності (ЛПНЩ) або "поганого" холестерину, який може накопичуватися на стінках артерій, збільшуючи ризик серцевого нападу або інсульту.

Гречка містить нерозчинну клітковину — той тип клітковини, яку організм не може перетравити. Замість цього він притягує воду на стілець, що в результаті забезпечує профілактику запору.

Нагадаємо, продавати гречку за кордон в Україні відтепер заборонено. Табу на експорт встановили під час позачергового засідання в Кабміні. На зовнішні ринки крупу можна буде вивозити до 1 липня, повідомили в Міністерстві економрозвитку і сільського господарства. Ця заборона тимчасовий, пояснили в уряді, і потрібен він для того, щоб захистити внутрішні ринки. Вони не повинні відчути дефіциту товару. Раніше заборона на продаж гречки іншим країнам ввели Росія, Білорусь і Казахстан. В Україні зараз нестачі гречаної крупи немає, запевняють в міністерстві.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини