Головна Новини Суспільство мистецтво і культура Буде що нюхати: в Інтернеті створять енциклопедію запахів
commentss НОВИНИ Всі новини

Буде що нюхати: в Інтернеті створять енциклопедію запахів

Автори проекту шукають рецепти ароматів старої Європи

17 листопада 2020, 15:22
Поділіться публікацією:

Європейські вчені заявили про масштабний проект у сфері парфумерії. Ентузіасти вирішили відтворити запахи старої Європи та об'єднати відомі людському носу аромати в одну енциклопедію. Проект, який отримав назву Odeuropa, планують запустити вже з початку наступного року. На його реалізацію організатори мають намір витратити 2,8 млн євро. Учасники проекту хочуть не тільки "воскресити" запахи, але і показати, як їх значення змінювалося з часом. 

Буде що нюхати: в Інтернеті створять енциклопедію запахів

Цілих три роки вчені будуть шукати та вивчати відомості про запахи старої Європи. Спочатку дослідники створять алгоритм для перегляду історичних текстів на семи європейських мовах. Він буде обчислювати описи запахів в текстах, а також контексти, в яких це опис застосовується. Основну інформацію планують отримувати з медичних журналів. Знайдені аромати вчені відтворять разом з парфумерами. Автори проекту сподіваються, що їхня праця приверне увагу музеїв усього світу, адже понюхати, чим пахли в середньовічній Франції, багатьом здасться цікавим. 

Як повідомляв портал "Коментарі", представники компанії Flaming Crap вирішили увічнити 2020 рік і створили свічку з його ароматом. Автори ідеї розповіли, що свічка повинна нагадувати людям про приємні моменти, які відбулися з ними за ці 365 днів. Продукт складається з декількох шарів з різними запахами: бананового хліба, санітайзеру, деревного мускусу і дешевого лосьйону після гоління. До речі, перший аромат покликаний нагадувати про те, що багато людей полюбили домашню випічку і стали більше часу приділяти кулінарії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/ofigenno/5531
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини