Головна Новини Суспільство мистецтво і культура Бронеплити, які рятували життя воїнам ЗСУ стали артоб’єктами (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Бронеплити, які рятували життя воїнам ЗСУ стали артоб’єктами (ФОТО)

Українські митці перетворили пошкоджені бронеплити, які врятували життя українським захисникам та захисницям на мистецтво, а зібрані кошти піде на купівлю військового спорядження для ЗСУ.

27 грудня 2022, 18:20
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Українські військові під час боїв використовують бронеплити для бронежилетів, таким чином маючи захист від куль росіян. Тепер бронеплити, які врятували життя українських військових були розмальовані українськими митцями і їх публічно презентують. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на Telegram-канал голови Львівської обласної військової адміністрації Максима Козицького.

Бронеплити, які рятували життя воїнам ЗСУ стали артоб’єктами (ФОТО)

Бронеплити стали мистецькими об'єктами. Фото з відкритих джерел

Голова ЛОВА Максим Козицький повідомив, що 27 грудня у Львові в Музеї-Арсеналі Львівського історичного музею відбулось відкриття мистецького проєкту "АртБроня", де українські митці розфарбували бронеплити, які врятували життя українських військових.

"Наші митці доводять, що мистецтво може рятувати життя та інколи більше ніж словами розповісти про війну і біль через неї", — зазначив Козицький.

Виставка триватиме до 17 січня, а усі виручені кошти в рамках проєкту "АртБроня" підуть на купівлю засобів захисту для українських захисників та захисниць. Після Львова виставка вирушить до Польщі, а згодом і до інших країн Європи. Прем'єра виставки відбулась в столиці України на початку жовтня.

Переглянути фото бронеплит, які стали артоб’єктами можна нижче:

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Львові проходить унікальна виставка картин згенерованих штучним інтелектом, а зібрані кошти з продажу картин громадська організація обіцяє передати на харчування для ЗСУ.

Також "Коментарі" писали про секретну місію з Києва, коли кілька великих вантажівок залишили столицю України перед початком масового ракетного обстрілу та відправились до Іспанії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини