Головна Новини Суспільство мистецтво і культура Брейк-данс став офіційним видом спорту
commentss НОВИНИ Всі новини

Брейк-данс став офіційним видом спорту

Олімпіада в Парижі поповнитися декількома новими видами спорту

8 грудня 2020, 12:01 comments1092
Поділіться публікацією:

Олімпіада 2024 року, яка пройде в Парижі, буде включати у свою програму змагання з брейк-дансу. Даний вид вуличних танців Міжнародний олімпійський комітет (МОК) офіційно визнав видом спорту. Це зроблено для того, щоб залучити до змагань більш молоду аудиторію.

Брейк-данс став офіційним видом спорту

Вуличні танцюристи братимуть участь в Олімпійських іграх

"Прагнення Міжнародного олімпійського комітету залучити молодшу аудиторію призвело до того, що змагання з вуличних танців офіційно були додані в програму медальних заходів на Олімпійських Іграх в Парижі 2024 року", — сказано в повідомленні Euronews.

Крім цього в МОК підтвердили, що також в Олімпійських іграх, які відклали через пандемію на 2021 рік, додадуть такі види спорту, як змагання по скейтборду, серфінг і спортивне скелелазіння.

Серед нововведень також змінилася кількість медалей — в Парижі їх буде 329 — це на 10 медалей менше, ніж в Токіо. Квоту спортсменів теж зменшили — в змаганнях братимуть участь 10 тис. 500 осіб, що на 600 менше, ніж у наступному році.

Як повідомляв портал "Коментарі", глава Міжнародного олімпійського комітету (МОК) Томас Бах заявив, що Олімпійські ігри в Токіо доведеться скасувати, якщо захід не зможе відбутися в наступному році через коронавірус COVID-19. У березні МОК і уряд Японії прийняли безпрецедентне рішення відкласти проведення Ігор, які повинні були початися в липні, на рік через новий спалах коронавірусу. Однак прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе заявив, що мультиспортивний захід не може відбутися у 2021 році, якщо вірус не стане менш загрозливим.

Раніше президент України Володимир Зеленський під час робочої поїздки до Маріуполя заявив, що Україна може провести Олімпійські ігри.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини