Головна Новини Суспільство мистецтво і культура Без води, світла та тепла: Чернігів опинився на межі гуманітарної катастрофи
commentss НОВИНИ Всі новини

Без води, світла та тепла: Чернігів опинився на межі гуманітарної катастрофи

Через постійні обстріли російських бойовиків у місті навіть немає можливості поховати померлих на міському кладовищі

11 березня 2022, 21:30
Поділіться публікацією:

За  словами Уповноваженої  Верховної Ради нашої країни з питань прав людини Людмили  Денісової,  після  серії авіаударів місто Чернігів опинилося  на межі гуманітарної катастрофи. Про це Денисова інформує, розмістивши   свій допис  в Telegram-каналі.

Без води, світла та тепла: Чернігів опинився на межі гуманітарної катастрофи

Місто на грані гуманітарної катастрофи (фото з відкритих джерел)

Як  стверджує Уповноважена ВР, після численних авіаударів,  Чернігів стоїть на порозі гуманітарної катастрофи. Міське населення залишилося без електрики, води, газо- та теплопостачання.

Денисова  повідомляє, що за першу половину  дня  налагодили водопостачання, продовжуються ремонтні роботи пошкоджених тепломереж, але щоб їх завершити необхідні 3-4 дні. Ремонт газопроводу мають завершити протягом доби.

Омбудсмен констатує непросту ситуацію в Чернігові. Стверджує, що  250 тисяч городян змушені зі страхом  чекати, що прийде  холодна  ніч й нові авіаудари, після  яких рахують  десятки загиблих чернігівців.  Місто під постійними  обстрілами російських  агресорів і тому навіть  поховати загиблих на чернігівському  цвинтарі нема в живих городян людських  можливостей.  

Вона  підсумувала, що агресивні  дії держави-терориста стосовно  мирних людей є злочином проти людяності. Також це порушення  чотирьох Женевських конвенцій 1949 року.

Омбудсмен закликала представників  міжнародної  спільноти  почути  Україну та добитись припинення  свавільних  авіаційних обстрілів ворогом  мирних  населених пунктів, закривши небо над українською територією.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що ЗСУ звільнили 5 населених пунктів на Чернігівщині від російських окупантів. Збройні сили України звільнили 5 населених пунктів у Чернігівській області від російських окупантів. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини