Головна Новини Суспільство мистецтво і культура Автопортрет Рембрандта пішов з молотка за рекордну суму
commentss НОВИНИ Всі новини

Автопортрет Рембрандта пішов з молотка за рекордну суму

Картина голландського художника пішла з молотка за 18,7 мільйона доларів

30 липня 2020, 07:00
Поділіться публікацією:

Автопортрет пензля Рембрандта продали на аукціоні в Лондоні за 14,5 мільйонів фунтів (18,7 мільйона доларів). Це рекордна вартість автопортрета голландського художника, повідомляється на сайті аукціонного дому Sotheby's.

Автопортрет Рембрандта пішов з молотка за рекордну суму

Фото: Malcolm Park/Alamy/Legion Media

Попередня оцінна вартість полотна становила 12-16 мільйонів фунтів (15-20 мільйонів доларів). За нього боролися шість колекціонерів. Фінальна вартість картини виявилася вдвічі вищою за попередній рекорд, встановлений в 2003 році (6,9 мільйона фунтів).

Цей автопортрет художник написав у 1632 році у 26 років. Рембрандт створив близько 80 автопортретів, але цей вважається дуже рідкісним, тому, що це одне з двох полотен, на яких Рембрандт зобразив себе в парадному одязі.

Картину продали у рамках торгів "Від Рембрандта до Ріхтера", що охоплюють п'ятсотрічну історію світового мистецтва. Виторг від них склав 149,7 мільйона фунтів (193 мільйони доларів), при цьому п'ять лотів подолали позначку в 10 мільйонів доларів.

Топ-лотом аукціонного вечора стала робота пензля іспанського художника Жоана Міро (1893-1983) "Живопис (Жінка в червоному капелюсі)", виконана в стилі абстракціонізму. Її продали за 23,7 мільйона фунтів (30,5 мільйонів доларів) за початкової оцінювальної вартості 20-30 мільйонів доларів.

Крім того, у два рази вище початкової вартості був проданий триптих "Вид на Середземне море, 2017", створений британським вуличним художником Бенксі і присвячений темі кризи з мігрантами в Європі. Пейзажі продали за 2,23 мільйона фунтів (2,9 мільйона доларів).

Раніше "Коментарі" розповідали про те, що Бенксі розмалював щурами вагон лондонського метро.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини