Головна Новини Суспільство події Звідки російський політтехнолог Шувалов хотів потрапити в Україну
commentss НОВИНИ Всі новини

Звідки російський політтехнолог Шувалов хотів потрапити в Україну

Прикордонники повернули громадянина РФ зворотним рейсом

3 червня 2021, 19:10
Поділіться публікацією:

Сьогодні, 3 червня, в аеропорту "Бориспіль" прикордонники відмовили в пропуску "громадянину Російської Федерації Ш.", якого деякі ЗМІ вважають російським політтехнологом Ігорем Шуваловим. Про це інформує пресслужба Державної прикордонної служби України.

Звідки російський політтехнолог Шувалов хотів потрапити в Україну

Ігор Шувалов - фото з відкритих джерел

У повідомленні сказано, що чоловік 1969 року народження, прилетів в Україну авіарейсом із Дубая.

"Під час паспортного контролю пасажирів літака співробітники Державної прикордонної служби України встановили, що стосовно цієї особи є доручення державних органів, що забороняє їй в'їзд в Україну", — зазначають прикордонники.

За наявною інформацією, ця людина раніше співпрацювала із одним з українських телеканалів і є російським політтехнологом.

Прикордонники відмовили громадянину у пропуску й повернули зворотним рейсом.

Нагадаємо, що в травні 2017 року заступника директора з розвитку компанії "Національні інформаційні системи" Ігоря Шувалова видворили за межі України. Його звинувачували у тому, що він, нібито, співпрацював зі спецслужбами РФ для поширення в ЗМІ "спеціально підготовлених і резонансних" матеріалів, які, зокрема, містять звинувачення українського керівництва у військовому захопленні влади в 2014 році, а також для зриву євроінтеграційних реформ в Україні.

Додамо, що вже у травні 2018 року Шувалов просив український суд визнати протиправним і скасувати рішення директора Департаменту у справах іноземців та осіб без громадянства ДМСУ про заборону в'їзду в Україну терміном на 5 років. Але суд громадянину Російської Федерації відмовив. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини