Головна Новини Суспільство події Знову обстріли: яка ситуація на лінії розмежування та чи є потерпілі
commentss НОВИНИ Всі новини

Знову обстріли: яка ситуація на лінії розмежування та чи є потерпілі

На лінії розмежування знову неспокійно, тривають обстріли

20 лютого 2022, 08:50
Поділіться публікацією:

Знову обстріли: яка ситуація на лінії розмежування та чи є потерпілі

Обстріли на Донбасі, фото з Twitter

19 лютого зафіксовано 136 порушень режиму тиші та 116 обстрілів з озброєння, забороненого Мінськими домовленостями з боку збройних формувань, що перебувають на території непідконтрольній українському уряду.

Бойовики гатили з мінометів та артилерії, станкових протитанкових гранатометів, автоматичних станкових гранатометів та великокаліберних кулеметів. Під обстріли потрапили: Новотроїцьке, Гранітне, Старогнатівка, Новоселівка, Болотене, Водяне, Широкине, Миронівський, Новогратівка, Світлодарськ, Травневе, Лобачеве, Південне, Новозванівка, Луганське, Адвіївка, Щастя, Кримське, Мар'їнка, Опитне, Нью-Йорк, Лопаскине, Новолуганське, Станиця Луганська, Причепилівка, Сизе, Новогригорівка, Троїцьке, Старий Адар, Шуми, Зайцеве та інші.

Також військові зафіксували політ ворожого безпілотного літального апарату, ймовірно "Орлан-10", з перетином лінії зіткнення. Повідомляється, що бойовики гатили з мінометів та гранатометів по КПВВ "Щастя". В результаті обстрілів потерпілих немає. Однак це порушення міжнародного законодавства та норм міжнародного гуманітарного права.

В суботу, 19 лютого, загинуло двоє військових, ще четверо травмовані та госпіталізовані до медичних закладів з травмами різного ступеня тяжкості.

Станом на 7 годину ранку 20 лютого, вже відбулося сім обстрілів з застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння. Наразі втрат серед військовослужбовців Об’єднаних сил немає.

Станом на 11 годину  один військовий отримав осколкові поранення. Потерпілого госпіталізували.

Як повідомляв портал "Коментарі", депутати "Слуги народу" та іноземні журналісти потрапили під обстріл на Донбасі. Радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко також додав, що під мінометний обстріл на позиції 30-ї бригади потрапив голова МВС Денис Монастирський. Також там були присутні група депутатів і 25 іноземних журналістів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.mil.gov.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини