Головна Новини Суспільство події Змило великою хвилею під час шторму: в Португалії, в океані зник 22-річний український артист
commentss НОВИНИ Всі новини

Змило великою хвилею під час шторму: в Португалії, в океані зник 22-річний український артист

В Португалії під час купання зник 22-річний львів'янин Ілля Романський

10 лютого 2022, 23:00
Поділіться публікацією:

Минулого вівторка, 8 лютого, в португальському місті Порто трапився трагічний інцидент. Під час купання в Атлантичному океані великою хвилею знесло у воду 22-річного мешканця  міста Львова Іллю Романського. Разом з іншими артистами балетної трупи він прибув  в Португалію на гастролі. Зараз  українця розшукують місцеві рятувальники.  Про це інформують на Facebook-сторінці трупи Royal Russian Ballet, в якій танцював юнак.

Змило великою хвилею під час шторму: в Португалії, в океані зник 22-річний український артист

Ілля Романський (фото: facebook.com/annadumansk)

Артисти українського балету після прибуття в місто Порто, поспішили до узбережжя Атлантичного океану. Двоє артистів вирішили тут скупатись. Технік Дмитро трохи поплавав і повернувся до групи.

Після нього спробувати поплавати в океані вирішив танцівник Ілля Романський. Як тільки він зайшов в океан, його накрила велика хвиля.

Дмитро скочив у воду, щоб допомогти хлопцю, який вже нерухомо плив на спині. Але українців почало зносити течією. Дмитро  намагався допомогти товаришу і кликав на допомогу. Обставини ускладнювались тим, що узбережжя було кам’янистим і можливою була ймовірність розбитись об каміння.

 Обох українців накрила чимала хвиля, яка розкидала їх в різні сторони.

 На допомогу постраждалим прибули  рятувальники. Професійні плавці  спочатку допомогли дістатися до берега Дмитру, а потім повернулись до Іллі. Сюди прибули місцеві поліціянти, медики та пожежники.

Врятованого українця шпиталізували, іншого артиста розшукували допізна, але не знайшли. До пошуків підняли квадрокоптери нічного бачення.

 Шторм посилився і пошуки тимчасово припинились. Українські артисти після відливу повернулись на берег о першій годині ночі і знову з ліхтариками почали розшукувати колегу. Але ніяких результатів це не дало.

 З 8 години ранку пошуки відновились. В море вийшли катери, човни, зверху над океаном піднявся вертоліт. Були задіяні португальські водолази.

 За розповіддю представників трупи, хлопця так і не знайшли. Але пошуки продовжуються. Про нещастя знають в госпіталях і клініках в найближчих 20 кілометрах берегової лінії та  проінформовано найближчі населені пункти. В місцевих медіа розмістили інформацію про українського танцювальника, що зник безвісти.

 Свій наступний спектакль артисти балетної трупи Royal Russian Ballet проведуть на честь свого колеги, отримані кошти будуть скеровані для допомоги рідним Іллі Романського. Але хлопців не полишає надія його відшукати.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що в Росії, на сцені перед глядачами, загинув артист ансамблю.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини