Головна Новини Суспільство події ЗМІ розповіли, як Разумков може заробляти мільйони доларів на ломбардах
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗМІ розповіли, як Разумков може заробляти мільйони доларів на ломбардах

Йдеться про мережу ломбардів «Про100Кредит», до яких екс-глава парламенту може мати безпосередній стосунок

24 листопада 2021, 15:28 comments1085
Поділіться публікацією:








Відомий журналіст Сергій Іванов та проект "Ісландія" розкрили схеми, за допомогою яких екс-спікер Верховної Ради Дмитро Разумков міг отримувати багатомільйонні доходи від мережі ломбардів "Про100Кредит". Її прибуток, за різними оцінками, становить 2,5 — 3 млн. доларів США на рік. Про це пише УНІАН.

ЗМІ розповіли, як Разумков може заробляти мільйони доларів на ломбардах

Дмитро Разумков - фото з відкритих джерел

Зазначається, що формально Разумков стосунку до ломбардів не має: у травні 2020 року мережу переоформили на його помічників у Верховній Раді Юлію Овдій та Дмитра Тележинського.

Тележинський також разом із дружиною Разумкова Юлією Чайкою є співвласником Української політконсалтингової групи, яку до приходу до парламенту очолював Разумков, а з 2019 року – Тележинський.

Журналісти зазначають, що мережа ломбардів "Про100Кредит" залишає собі близько 2/3 вартості речей, що проходять через неї. У цьому вони переконалися під час експерименту, принісши до ломбарду новенький смартфон вартістю 3200 гривень і отримавши за нього всього 1200.

"Ломбарди в Україні користуються аномальною популярністю. Число клієнтів постійно зростає, а в період пандемії лихварський бізнес отримав справжнє нове життя. Люди, які особливо залишилися без роботи, повинні брати гроші на харчування швидко. Вони йдуть за грошима в ломбард, коли вже не можуть позичити у друзів чи родичів. У момент розпачу їх уже не цікавить, що їм налічують лише третину ринкової вартості за принесений товар, або шалені відсотки", — зазначає Іванов.

Інший експеримент показав, що у ломбардах "Про100Кредит" охоче скуповують і речі сумнівного походження. Так, журналіст запропонував працівникам ломбарду золоту каблучку без документів і отримав за неї гроші "поза касою".

Журналісти нагадують, що у 2015 році серед речей, прийнятих ломбардами мережі "Про100Кредит", правоохоронці виявили крадений планшет та телефон. Тоді працівники ломбарду нібито навіть не намагалися допомогти власникові планшета.

"Але все це, мабуть, не турбувало пана Разумкова і могло сприяти заробітку на українцях десятки мільйонів. Проблеми плебсу – це проблеми плебсу. Чи не так, Дмитре Олександровичу?", — зазначає Іванов.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини