Головна Новини Суспільство події Жан Беленюк став жертвою расистів у центрі Києва: що про це відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

Жан Беленюк став жертвою расистів у центрі Києва: що про це відомо

Спортсмен розповів про те, що з ними сталося

13 серпня 2021, 21:59
Поділіться публікацією:

Олімпійський чемпіон та народний депутат від "Слуги народу"  Жан Беленюк постраждав від расистів в столиці України. Невідомі молоді люди вигукували образи в сторону спортсмена, вимагаючи, щоб той "валив в Африку". Про це інцидент написав сам спортсмен на своїй сторінці у Facebook.

Жан Беленюк став жертвою расистів у центрі Києва: що про це відомо

Жан Беленюк (фото з відкритих джерел)

 У повідомленні йдеться, що в п'ятницю до Жана підійшли невідомі люди в столиці на Печерську. Вони намагалися спровокувати його на конфлікт.

 Спортсмен розповів, що вони кричали на його адресу такі фрази як: "чорна мавпа щось знає про патріотизм?!" та "вали до Африки!

"Слава Богу, справа не дійшла до бійки, тому зі мною все добре, але..." — написав Беленюк.

Призер Олімпіади 2020 у Токіо заявив про расистські настрої в деяких українців.

"Мені цікаво, чи українець я для своєї держави, які критерії патріотизму є в державі?! Наскільки олімпійський чемпіон може себе безпечно почувати у своїй Батьківщині й в рідному місті?! І чи нормально в європейській державі чути образливі речі людям, які кладуть життя на її прославляння?!" — написав Беленюк.

У коментарях дописувачі підтримали спортсмена.

Нагадаємо, що видання "Коментарі" інформували про те, що Беленюк прокоментував скандал із МагучіхУкраїнський чемпіон, володар золотої медалі Олімпіади-2020 в Токіо, народний депутат "Слуги народу" Жан Беленюк заступився за українську легкоатлетку Ярославу Магучіх, критика проти якої не припиняється котрий день поспіль через обійми на п'єдесталі з російською спортсменкою. Жан Беленюк вважає, що є величезне недопрацювання представників української делегації на Олімпіаді в Токіо. Потрібно було чітко роз'яснити українським спортсменам, як деякі їх дії можуть вдарити по іміджу України і який резонанс вони можуть викликати в інформаційному просторі.
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини