Головна Новини Суспільство події Загроза масштабного отруєння води в Києві: до чого готуватися містянам
commentss НОВИНИ Всі новини

Загроза масштабного отруєння води в Києві: до чого готуватися містянам

Столична влада запевняє, що загрози водопостачанню зараз немає

11 вересня 2024, 11:57
Поділіться публікацією:

У КМДА намагаються заспокоїти киян і запевнити, що ситуація з якістю водопровідної води під контролем. В адміністрації провели брифінг за участю директора Департаменту муніципальної безпеки КМДА Романа Ткачука та голови правління – генерального директора ПрАТ “АК “Київводоканал” Олега Лисюка, повідомляє портал "Коментарі".

Загроза масштабного отруєння води в Києві: до чого готуватися містянам

Спеціалісти запевнили, що столиця готова до надзвичайних ситуацій у випадку погіршення якості води. Моніторинг стану води проводять цілодобово.  Фахівці цілодобово стежать за станом води.

За словами Романа Ткачука, ситуація зі станом води у Києві під контролем і зараз ніяких занепокоєнь не викликає. 

Він зазначив, що інформацію про техногенну аварію спеціалісти почали отримувати з 14 серпня. Йшлося про викид хімічних речовин хімічних речовин в річку Сейм на території Росії. 

Від моменту отримання інформації, на рівні міста в цілодобовому режимі працює оперативний штаб, який постійно моніторить і збирає інформацію від будь-яких лабораторій і досліджень стосовно якості води в річці Десна, річці Дніпрі й тим більше в акваторії на території столиці.

За словами представника КМДА, результати аналізів не викликають занепокоєння.

Факт органічного забруднення річок підтвердив генеральний директор "Київводоканал" Олег Лисюк. Він припустив, що це могли бути відходи з цукрового заводу. “Ми співпрацюємо з профільними лабораторіями, інститутами, які досліджують якість води. Ні пестицидів, ні перевищення, ні токсинів, з Міноборони підключалися лабораторії. Ніяких інших речовин у воді нема. Тому це органіка звичайна. Просто її кількість настільки велика, що вона поглинає кисень у воді", — сказав він.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про інформаційний безлад навколо ситуації з водою у Києві



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини