Головна Новини Суспільство події Загибель 5-річної дитини на Донбасі: ОБСЄ повідомила подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Загибель 5-річної дитини на Донбасі: ОБСЄ повідомила подробиці

Дитина померла від вибухової травми й множинних осколкових поранень

7 квітня 2021, 08:44 comments1195
Поділіться публікацією:

У звіті моніторингової місії ОБСЄ від 6 квітня описана розмова з бабусею загиблого 5-річного хлопчика в селі Олександрівське Донецької області. Жінка повідомила представникам організації, що на момент вибуху перебувала в будинку, а почувши його, побачила багато диму, передає Радіо Свобода.

Загибель 5-річної дитини на Донбасі: ОБСЄ повідомила подробиці

Загибель 5-річної дитини на Донбасі: ОБСЄ повідомила подробиці - фото з відкритих джерел

Мешканка села розповіла, що вийшовши на подвір'я, побачила на землі свого онука, фрагменти осколків поруч і пошкодження на паркані.

Спостерігачі ОБСЄ також провели бесіду зі співробітниками Донецького моргу, куди доставили тіло загиблої дитини. Ті повідомили, що хлопчик помер від вибухової травми і множинних осколкових поранень.

Нагадаємо, що в Росії знову активізувалася дезінформаційна робота проти української держави. В останні дні на території РФ і ОРДЛО розповідають про нібито "цинічне вбивство маленької дитини українськими військовими". У Міністерстві закордонних справ України подібну інформацію назвали фейковою і маніпулятивною.

Як було з'ясовано під час журналістського розслідування, смерть дитини дійсно зафіксована в селищі Олександрівське Донецької області. При цьому російські окупанти приховують її реальні причини, скидаючи відповідальність на українську армію. Насправді ж один з місцевих жителів промишляв збиранням усілякого сміття, серед якого перебували і частини боєприпасів. Серед купи уламків якимось чином, за свідченнями односельців, виявилася не спрацював, перш міна. Коли ж її вирішив перевірити п'ятирічна дитина, снаряд вибухнув. Дитина померла на місці.

Раніше портал "Коментарі" писав, що глава держави Володимир Зеленський впевнений, що єдиний шляхом, який приведе до завершення війни на Сході країни, є вступ України до Північноатлантичного альянсу (НАТО).



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Евгений

14 квітня 2021, 11:15

5 летний ребёнок играл миной??? Вы серьёзно???


Новини