Головна Новини Суспільство події За що так званий Верховний суд Криму засудив голову Меджлісу Чубарова до позбавлення волі
commentss НОВИНИ Всі новини

За що так званий Верховний суд Криму засудив голову Меджлісу Чубарова до позбавлення волі

Кримського політика заочно засудили до 6 років позбавлення волі

1 червня 2021, 13:35
Поділіться публікацією:

Так званий Верховний суд окупованого Криму виніс заочний "вирок" голові Меджлісу кримськотатарського народу Рефату Чубарову, засудивши його до шести років позбавлення волі. Про це повідомляє ТАСС.

За що так званий Верховний суд Криму засудив голову Меджлісу Чубарова до позбавлення волі

Рефат Чубаров - фото: РІА

За інформацією журналістів, окупанти визнали його винним в організації масових заворушень в лютому 2014 року. У матеріалах "справи" йдеться про те, що Чубаров нібито доручив своєму заступнику Ахтему Чийгозу організувати масові заворушення біля будівлі Верховної ради Автономної Республіки Крим, у результаті чого постраждало близько 80 людей, а ще двоє осіб загинули.

Також керівника Меджлісу зобов'язали виплатити штраф у розмірі 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Своєю чергою адвокат Чубарова заявив, що планує оскаржити несправедливий вирок.

Нагадаємо, що в січні 2020 року голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров повідомив, що запросить членів міжнародних організацій, а також іноземних дипломатів для участі в марші на анексований Крим. Деталі в нашому матеріалі.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що ідею про нашестя кримських татар до Криму висміяла колишній прокурор Автономної Республіки і діючий депутат Держдуми РФ Наталія Поклонська.

Також у 2019 році прикордонники Румунії в аеропорту Бухареста затримали Чубарова на кілька годин без пояснення причин. За його словами, метою візиту делегації, членом якої він є, зустріч з Державним секретарем Міністерства закордонних справ Румунії, а також з експертами German Marshall Fund of the United States для обговорення проблем анексованого Криму і мілітаризації Чорного моря.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Влад

1 червня 2021, 13:17

Козлорылым надо обьяснить что Крым это Украина, а Чубаров - гражданин Украины. Заодно возбудить уголовные дела против "суддей" и разослать по интерполу запрос на их арест.


Новини