Головна Новини Суспільство події За медіа-атаками на кандидатів на голову ДПС може стояти Бамбізов - ЗМІ
commentss НОВИНИ Всі новини

За медіа-атаками на кандидатів на голову ДПС може стояти Бамбізов - ЗМІ

Зокрема, інструментом для просування компрометуючої інформації став телеграм-канал "Дон Кіхот"

29 березня 2021, 15:07
Поділіться публікацією:

Напередодні проведення відбіркового етапу конкурсу на посаду голови Державної податкової служби в ЗМІ і телеграм-каналах з'явилося безліч компрометуючої інформації на цілий ряд кандидатів. Окремі дані міг надати екс-голова Офісу великих платників податків Євген Бамбізов, який також є претендентом на крісло очільника ДПС, пише "Дело".

За медіа-атаками на кандидатів на голову ДПС може стояти Бамбізов - ЗМІ

За атаками на кандидатів на голову ДПС може стояти Бамбізов - фото з відкритих джерел

За даними видання, кандидатами на посаду є 9 осіб: чинний глава ДПС Олексій Любченко, його заступники Наталія Рубан і Євген Олійников, екс-глава Офісу великих платників податків Євген Бамбізов, екс-заступник міністра фінансів Василь Шкураков, екс-начальник ГУ ДФС у Києві Дмитро Зенін, екс-глава столичного відділення Фонду держмайна і екс-перший заступник голови столичної податкової Олександр Кучеренко, співробітник ГУ ДПС в Закарпатті Василь Симчера, працівник "Укртрансгазу", колишній помічник нардепа Тетяни Острикової В'ячеслав Федоров. Більшість кандидатів отримали "порцію" компромату в медіа прямо напередодні відбіркового етапу, який проходить в понеділок 29 березня в приміщенні Нацагентства з питань держслужби.

"Зокрема, телеграм- канал" Дон Кіхот " , який, як вважається, контролює один з кандидатів Євген Бамбізов, а також ряд телеканалів і видань в перший же день після оголошення списку стали системно просувати негативні меседжі проти чинного глави ДПС Олексія Любченка".

Зазначається, що він не має права претендувати на "постійну" посаду в ДПС (до цього призначення було "карантинним") через конкурс, в зв'язку з тим, що підпадав під люстрацію, обіймаючи керівні посади в податкових органах за Януковича більше року. А наприклад, кандидату Наталії Рубан натякають на швидку пенсію, в зв'язку з чим вона нібито зібралася масово "оквитковувати" "підопічні" підприємства, виключаючи їх зі списків на майбутні перевірки ДПС.

Медіа-атака також торкнулась і екс-першого заступника голови обласної податкової служби Олександра Кучеренка. Незважаючи на те, що на своїй посаді він працював з 2017 року останні 4 роки, як "компромат" йому згадали епізод 2015 року, коли він був одним з керівників Святошинської ДПІ Києва. Йому закидають участь у схемах з фіктивним ПДВ.

Як пише "Дело", у вузьких колах столичних податківців ця історія відома як "звільнення за зухвалість". Кучеренко не дав організувати "скрутку" ПДВ на 4 млрд. грн., оперативно розірвавши договори про визнання електронних документів, позбавивши шахраїв планованого заробітку. Але замість того, щоб отримати підвищення у службі, Кучеренко був звільнений.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини