З'явилась перша фотографія батискафа "Титан" після трагічної аварії

Опублікована перша фотографія уламків підводного корабля "Титан".

Берегова охорона США опублікувала першу фотографію уламків підводного корабля "Титан", який зазнав катастрофи під час занурення до уламків "Титаніка" в червні 2023 року. Зображення, зроблене на дні океану на глибині близько 3775 метрів, показує велику частину корпусу підводного апарату, який стирчить із піску. Ця фотографія була представлена під час тривалих слухань, які досліджують причини катастрофи.

"Титан" зазнав руйнівної аварії під час експедиції до затонулого корабля "Титанік", внаслідок чого загинули всі п’ятеро пасажирів на борту. Вважається, що підводний апарат розвалився під тиском води на великій глибині, що й стало причиною трагедії. Уламки "Титана" були знайдені приблизно в 300 метрах від залишків "Титаніка", де виявили основну частину субмарини, яка стоїть вертикально, і розірваний фрагмент корпусу неподалік.


Фото було зроблено апаратом з дистанційним керуванням 22 червня 2023 року, коли після трагічного інциденту проводився пошук на дні океану.

Під час слухань, які розпочалися 16 вересня, також було оприлюднено останні повідомлення між екіпажем "Титану" та допоміжним персоналом на борту корабля. Одне з останніх повідомлень, надісланих екіпажем під час занурення мало текст: "Все гаразд". Це повідомлення було отримане до того, як зв'язок із підводним апаратом обірвався.

Слухання триватимуть два тижні, під час яких експерти вивчатимуть можливі причини аварії, щоб уникнути подібних трагедій у майбутньому.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що стали відомі останні миті життя людей, які занурились на "Титані" до "Титаніка".

Також "Коментарі" писали про те, що було ідентифіковано усі п'ятьох членів екіпажу субмарини "Титан".