Головна Новини Суспільство події З Чорнобиля на ринки України везли 300 кілограмів небезпечних ягід
commentss НОВИНИ Всі новини

З Чорнобиля на ринки України везли 300 кілограмів небезпечних ягід

За результатами експертизи, вміст радіоактивних нуклідів в чорнобильських лисичках і чорниці в два рази перевищував норму

24 липня 2020, 15:10 comments1868
Поділіться публікацією:

На виїзді із зони відчуження затримали порушників, які везли з Чорнобилі понад 300 кг лісових ягід і 20 кг грибів. По всій імовірності, "урожай" з підвищеним рівнем радіації хотіли збути на українських ринках. Про це повідомляє поліція Київської області в Facebook.

З Чорнобиля на ринки України везли 300 кілограмів небезпечних ягід

Згідно з результатами експертизи, утримання в лисичках і чорниці радіоактивних нуклідів — цезію-137 та стронцію-90 — у два рази перевищувало норму. За фактом "порушення вимог режиму радіаційної безпеки" у відношенні горе-торгівців відкрили кримінальне провадження. Всього ж тільки в цьому місяці копи припинили 14 таких спроб вивезти небезпечні гриби і ягоди із зони відчуження.

Раніше ми повідомляли про те, що в Чорнобильську зону відчуження доставили радіоактивні відходи, які раніше перебували на Кіровоградщині. Так, радіоактивні відходи, які перебували на об'єкті Цибулево в Кіровоградській області перевезли в рамках проекту НАТО.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини