Головна Новини Суспільство події Яка ситуація на фронті: 18-та доба війни з російськими окупантами
commentss НОВИНИ Всі новини

Яка ситуація на фронті: 18-та доба війни з російськими окупантами

Війна Росії з Україною триває 18 день

13 березня 2022, 08:25 comments1240
Поділіться публікацією:

На 18-й день війни з російськими окупантами положення, стан та характер сил оборони залишаються без суттєвих змін.

Яка ситуація на фронті: 18-та доба війни з російськими окупантами

Підбита ворожа техніка, фото Facebook

Ворог порушує норми Міжнародного гуманітарного права: розміщує техніку на об'єктах підвищеної небезпеки, використовує інфраструктуру, обстрілює будинки, об'єкти цивільної інфраструктури, окупанти проводять обшуки місцевих мешканців, перевдягаються в цивільний одяг та форму ЗС України. Про це повідомляють в прес-службі Генерального штабу Збройних сил України.

Окупаційні війська несуть значні втрати, сповільнили темпи наступу, на переважній більшості напрямків зупинені. Однак відомо про збільшення випадків дезертирства та відмов від виконання наказів у війську країни-агресора. Як відомо, в Білорусі чимало поранених окупантів лікують в лікарнях. В сусідній країні почали збір крові серед населення, адже її не вистачає для лікування російських військових.

В Генштабі повідомляють, що країна-агресор формує нові підрозділи, планується залучити до участі в війні близько 1500 осіб зі складу 40-ї окремої бригади морської піхоти (Петропавловськ-Камчатський, Тихоокеанський флот).

Українські військові дають гідну відсіч військам противника. Протягом 12 березня вони знищили два вертольоти, два винищувачі (один з яких Су-34) та два БПЛА.

Як повідомляв портал, Зеленський повідомив, як можна було запобігти нападу Росії на Україну. За словами Зеленського, рішення Заходу заморозити російські активи — правильний крок. Однак його треба було робити набагато раніше та й не тільки це, а й інші пекельні санкції слід було вводити давно.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини