Головна Новини Суспільство події Як зміниться авіасполучення між Україною та Білоруссю після скандального затримання Протасевича
commentss НОВИНИ Всі новини

Як зміниться авіасполучення між Україною та Білоруссю після скандального затримання Протасевича

Україна закриває свій авіапростір для білоруських літаків

25 травня 2021, 13:10
Поділіться публікацією:

З 26 травня 2021 року Україна припиняє авіасполучення з Білоруссю. Про це повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль у своєму Telegram-каналі.

Як зміниться авіасполучення між Україною та Білоруссю після скандального затримання Протасевича

Авіасполучення - фото з відкритих джерел

Відповідне рішення було ухвалено сьогодні, 25 травня, на засіданні уряду.

"Щойно на позачерговому засіданні Уряд доручив Мінінфраструктури, Державіаслужбі та ДП "Украерорух" вжити необхідних заходів для припинення авіасполучення з Білоруссю", — зазначив урядовець.

Таким чином українським авіакомпаніям та літакам також заборонятиметься виконувати польоти в повітряному просторі Республіки Білорусь. Окрім цього, за словами політика, Держприкордонслужба отримала доручення припинити оформлення пасажирів, які прямують з Білорусі або в Білорусь у митних пунктах аеропортів.

Шмигаль підкреслив, що такі міри українського уряду були прийняті задля збереження безпеки пасажирів у зв'язку з порушенням Конвенції про міжнародну цивільну авіацію білоруською стороною.

Нагадаємо, що 24 травня уряд Литви провів екстрене засідання, на якому постановив заборонити прибуття та відправлення з країни усіх авіарейсів, що проходять над територією республіки Білорусь.

Таке рішення політики прийняли у зв'язку з тим, що 23 травня у Мінську було затримано засновника опозиційного Telegram-каналу Nexta Романа Протасевича. Він перебував на борту літака Ryanair, що прямував за маршрутом Афіни — Вільнюс. Рейс приземлився в національному аеропорту Мінська після отримання повідомлення про мінування, яке не підтвердилося.

З цього приводу "Коментарі" дізналися в експертів, як розцінювати такі методи затримання неугодних Лукашенку та як можуть розвиватися події далі? Детальнішу інформацію ви можете отримати, переглянувши наш матеріал.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини