Як чоловіки призовного віку виїжджали за кордон: СБУ розкрила схему (ФОТО)

Призовникам за гроші готували повний пакет підроблених документів, у тому числі листи, що підтверджують, про навчання в закордонних вишах

Киянин організував схему, за допомогою якої за гроші допомагав чоловікам призовного віку перетнути кордон у воєнний час. Про це повідомили у пресслужбі СБУ.

За інформацією джерела, до чоловіка звернулося близько 20 українських призовників. Як встановило слідство, "бізнесмен" надавав своїм "клієнтам" повний пакет підроблених документів, у тому числі листами, що підтверджують, про навчання в закордонних вишах. За свою "послугу" киянин брав 3,5 тисячі доларів та одну людину.


Наголошується, що співробітники СБУ задокументували факт отримання завдатку – $1500. Після цього правоохоронці затримали зловмисника у момент, коли він передавав своєму "клієнту" повний пакет липових документів. Чоловіка повідомлено про підозру.

Особи всіх "клієнтів" затриманого, які вже встигли перетнути кордон, було встановлено. Щодо них буде окремо ухвалено рішення відповідними правоохоронними органами.


Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло читачам про те, скільки окупантів і ворожої техніки знищили ЗСУ за час війни. Зазначається, що лише за останню добу українські воїни ліквідували 170 військових РФ. Найбільших втрат противник зазнав на Донецькому напрямку.

Також портал "Коментарі" писав про те, що посольство РФ у Великій Британії закликало страчувати полонених "азовців". За їхніми словами, бійці "Азова" заслуговують на принизливу смерть. На жорстоку заяву росіян глава ВП Андрій Єрмак зазначив у своєму Telegram-каналі, що Росія — це країна-терорист, а міркувати про те, що люди заслуговують на страту людей через повішення у 21 столітті можуть тільки дикуни.